ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Κρούσμα σε ξενοδοχείο στη Γλυφάδα - Νοσηλεύεται στο ΝΙΜΤΣ

Κορωνοϊός: Κρούσμα σε ξενοδοχείο στη Γλυφάδα - Νοσηλεύεται στο ΝΙΜΤΣ
CNN Greece

Κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο στη Γλυφάδα, όπου φιλοξενούνται άτομα που έχουν έρθει από το εξωτερικό και βρίσκονται σε 14ήμερη καραντίνα

Πρόκειται για 20χρονο αλλοδαπό, κατά πληροφορίες από τη Σουηδία, ο οποίος διακομίσθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, όπου και νοσηλεύεται.

Νωρίτερα, πληροφορίες της ΠΟΕΔΗΝ έκαναν λόγο ότι στο ξενοδοχείο διέμεναν πρόσφυγες και μετανάστες, ωστόσο διευκρινίστηκε ότι αποτελεί ξενοδοχείο φιλοξενίας ταξιδιωτών που υποχρεούνται σε καραντίνα.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στο ΝΙΜΤΣ νοσηλεύονται συνολικά 20 ασθενείς με Covid-19. Πέντε προέρχονται από το στρατιωτικό νοσοκομείο 401. Επίσης, 13 ασθενείς είναι κρούσματα από την κλινική Ταξιάρχαι.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι επιβάτες φθάνουν στη χώρα μας, είτε από τακτικές πτήσεις είτε από πτήσεις επαναπατρισμού υποβάλλονται σε τεστ κορωνοϊού, όπως ορίζει το πρωτόκολλο.

13 νέα κρούσματα στη χώρα μας - Στους 150 οι νεκροί

Στα 2.691 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς καταγράφηκαν 13 νέα, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Τα έξι κρούσματα είναι από χώρους συναθροίσεων.

Την ίδια ώρα, οι νεκροί έφτασαν τους 150 καθώς έχασαν την ζωή τους το τελευταίο 24ωρο δύο ακόμη άτομα.

Ανάμεσα στους νεους θανάτους είναι και ο Δημήτρης Κρεμαστινός. Ο υφυπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης έστειλε συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τόνισε πως «Εκτός από σπουδαίος επιστήμονας και πολιτικός άφησε το αποτύπωμά του και στο χώρο της υγείας υπηρετώντας στο υπουργείο Υγείας».

Συλλυπητήριά του έστειλε και ο κ. Τσιόδρας αλλά και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείο Υγείας ανέφερε για τον εκλιπόντα ότι ήταν «ένας διαπρεπής επιστήμονας, ένας ακούραστος δάσκαλος, ένας αξιοπρεπής πολιτικός, που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ως Υπουργός Υγείας στη διαχείριση των κινητών μονάδων και την ενίσχυση του ΕΚΑΒ».

Ακόμη, 82 άνθρωποι έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ και 32 είναι διασωληνωμένοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ