ΕΛΛΑΔΑ

Προσφυγικό: Έτοιμα τα hot spot στα νησιά

Προσφυγικό: Έτοιμα τα hot spot στα νησιά
Πάνος Καμμένος και Γιάννης Μουζάλας σε παλαιότερη συνέντευξη Τύπου (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Για την πορεία των εργασιών σε ότι αφορά τη δημιουργία hot spot, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ότι αφορά το προσφυγικό ενημέρωσαν την Τρίτη οι αρμόδιοι υπουργοί.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, τα τέσσερα από τα πέντε κέντρα καταγραφής προσφύγων στα νησιά και το ένα κέντρο επαναπροώθησης είναι έτοιμα.

Το κέντρο καταγραφής στην Κω θα είναι έτοιμο σε 5 ημέρες. Στη Σάμο, που λειτουργεί το κέντρο καταγραφής θα είναι έτοιμο στις 23 του μηνός, λόγω επέκτασης των εγκαταστάσεων, ενώ το κέντρο επαναπροώθησης των προσφύγων δεν θα αντικατασταθεί, αλλά θα υπάρξει προσθήκη σε αποθήκη του ΟΛΘ.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Μουζάλας,κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το θέμα των σχετικών υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα έναντι της ΕΕ. το κέντρο επαναπροώθησης των προσφύγων στα Διαβατά δεν θα αντικατασταθεί, αλλά θα επεκταθεί με κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου του ΟΛΘ.

Στη συνέντευξη συμμετείχαν, επίσης, οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Παναγιώτης Σγουρίδης.

Όλοι οι υπουργοί εξήραν τις ένοπλες δυνάμεις για την πολύ μεγάλη βοήθειά τους στην ολοκλήρωση των εργασιών, ώστε η χώρα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, γεγονός, όπως τόνισαν, που είναι προς το συμφέρον της.

Διαβάστε ακόμη

Ο Κωνσταντίνος Φίλης αναλύει τις εξελίξεις στο προσφυγικό

Προσφυγικό: Ευρωπαϊκές αλληλοκατηγορίες και η Ελλάδα στη μέση

Χρηματοδότηση στην Ελλάδα με 12,7 εκατ. για το προσφυγικό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ