ΕΛΛΑΔΑ

Άρση μέτρων - Κορωνοϊός: Πώς θα λειτουργήσουν σχολεία και φροντιστήρια

Άρση μέτρων - Κορωνοϊός: Πώς θα λειτουργήσουν σχολεία και φροντιστήρια
INTIME NEWS

Για την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαΐου έχει αποφασιστεί η επιστροφή των μαθητών της Γ' Λυκείου στα σχολικά συγκροτήματα της χώρα αλλά υπό αυστηρές προϋποθέσεις, σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων έναντι του κορωνοϊού.

Ενδεικτικά:

  • Ορίζεται η λειτουργία των σχολείων σε δύο ζώνες λειτουργίας, με διαίρεση των τμημάτων σε δύο υποτμήματα (1,5 μ. απόσταση και έως 15 μαθητές ανά τμήμα).
  • Παράλληλα, θα τεθεί σε εφαρμογή εκ περιτροπής διδασκαλία στα δύο υποτμήματα (Δευτέρα- Τετάρτη - Παρασκευή / Τρίτη - Πέμπτη και αντίστροφα).

Σημειώνεται ότι οι διευθυντές των σχολικών μονάδων έχουν επιφορτιστεί με την τήρηση αυστηρών μέτρων πρόληψης και προφύλαξης των σχολείων, που είναι τα εξής:

  • Αντισηπτικά στο σχολείο, φυσικός εξαερισμός και καθαρισμός 2 φορές την ημέρα
  • Διαφορετικά διαλείμματα και απαγόρευση λειτουργίας κυλικείων
  • Προαιρετική χρήση μάσκας στην τάξη και στα μέσα μεταφοράς μαθητών
  • Δυνατότητα μη προσμετρώμενης απουσίας για μαθητές που έχουν ειδικό λόγο (βάσει δήλωσης γονέα/κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου ευπαθούς ομάδας στο σπίτι όπως έχει οριστεί από την Επιτροπή, ή ατόμου που νοσεί)
  • Ζωντανή παρακολούθηση μαθήματος εξ αποστάσεως για όσους μαθητές έχουν ειδικό λόγο απουσίας από το σχολείο

Επιπλέον, σημειώνεται ότι κατά τη φετινή σχολική χρονιά δεν θα διεξαχθούν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, καθώς σύμφωνα με τις οδηγίες του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα δοθεί έμφαση στην επαρκή κάλυψη της διδακτέας ύλης, ενώ η αξιολόγηση των μαθητών θα γίνει βάσει των βαθμών τους ανά τετράμηνο.

«Πρεμιέρα» και για τα φροντιστήρια

Τέλος, στις 11 Μαΐου ανοίγουν εκ νέου και τα φροντιστήρια αλλά μόνο για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου.

Και σε αυτή την περίπτωση, όπως και στα σχολεία θα ισχύουν αυστηρά μέτρα πρόληψης και προφύλαξης μαθητών και διδασκόντων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ