ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Η πορεία του ιού στην Ελλάδα - Οι νομοί με τα περισσότερα και τα λιγότερα κρούσματα

Κορωνοϊός: Η πορεία του ιού στην Ελλάδα - Οι νομοί με τα περισσότερα και τα λιγότερα κρούσματα
AP Photo/Thanassis Stavrakis

Η πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, τις τελευταίες ημέρες κινείται ομαλά.

Η γεωγραφική κατανομή και η μέση ηλικία των κρουσμάτων του ιού στη χώρα καταγράφεται στην έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), με χάρτη και διαγράμματα.

Τα επικαιροποιημένα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, που παρουσιάζουν τη διασπορά του κορωνοϊού ανά περιοχές της Ελλάδας και ανά ηλικίες, κσθώς και την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου του COVID-19, αφορούν το διάστημα από την αρχή της επιδημίας στη χώρα έως και τις 11 Μαΐου.

Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας (11/05), τα νέα επιβεβαιωμένα εργαστηριακά κρούσματα της νόσου ήταν 10. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανερχόταν σε 2.726 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 55.5% άνδρες.

kroysmata


Πηγή: ΕΟΔΥ

Το βράδυ της ίδιας ημέρας έγινε γνωστό ότι απεβίωσε ένας 80χρονος στο νοσοκομείο «Σωτηρία», ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των νεκρών από κορωνοϊό στην Ελλάδα στους 152.

thanatoi

Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 75 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 32 (62.5% άνδρες).

ilikies

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς.

xartis

Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19:

ekseliksi

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 99.363 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 3.974 (4.0%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

deigmata

ΔΗΜΟΦΙΛΗ