ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Θετικοί στον ιό τρεις γιατροί και μία νοσηλεύτρια του νοσοκομείου «Ελπίς»

Κορωνοϊός: Θετικοί στον ιό τρεις γιατροί και μία νοσηλεύτρια του νοσοκομείου «Ελπίς»
AP Photo

Αναστάτωση επικρατεί στο νοσοκομείο «Ελπίς», καθώς οι εργαζόμενοι ανησυχούν για διασπορά του νέου κορωνοϊού μετά από θετικά κρούσματα σε ασθενείς και υγειονομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), πριν από μία εβδομάδα εισήχθη ασθενής ως ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού. Έγινε εξέταση για COVID-19 και βγήκε αρνητική. Ο ασθενής μεταφέρθηκε από Παθολογική κλινική σε Χειρουργική, όπου νοσηλεύονται παθολογικά περιστατικά.

Μετά από τρεις ημέρες, όμως, εμφάνισε συμπτώματα, έγινε νέο τεστ και βγήκε θετικό. Εικοσιπέντε υγειονομικοί και η κλινική όπου νοσηλευόταν ο ασθενής, μπήκαν σε καραντίνα, ενώ τα τεστ στο προσωπικό συνεχίζονται. Μέχρι τώρα νοσούν δύο ασθενείς, δύο γιατροί και μία νοσηλεύτρια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Σήμερα προέκυψε και νέο περιστατικό θετικού κρούσματος σε ασθενή της Καρδιολογικής κλινικής. Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε επίσης, μία γιατρός.

Οι θετικοί ασθενείς έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία αναφοράς. Από το προσωπικό του «Ελπίς» μέχρι τώρα νοσούν 4 υγειονομικοί, ενώ ο έλεγχος συνεχίζεται.

Οι εργαζόμενοι ζητούν το νοσοκομείο να τεθεί σε καραντίνα και να σταματήσει να εφημερεύει. Επίσης, να γίνει απολύμανση και τεστ σε όλο το προσωπικό, καθώς ο κίνδυνος είναι μεγάλος για διασπορά, όπως σημειώνουν.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ