ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Τι είπε ο Τσιόδρας για τα τεστ αντισωμάτων

Κορωνοϊός: Τι είπε ο Τσιόδρας για τα τεστ αντισωμάτων
ΙΝΤΙΜΕ

Στο θέμα των τεστ αντισωμάτων έκανε αναφορά το απόγευμα της Παρασκευής ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, σημειώνοντας πως δεν συστήνεται η χρήση αντισωμάτων για διάγνωση.

«Στην οξεία φάση της νόσου τα τεστ αντισωμάτων δίνουν ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα. Ας πω ένα παράδειγμα, είμαι ένας πολίτης σε μια επιδημία, μου ανακοινώθηκε πως είμαι θετικός σήμερα με μοριακό έλεγχο από τον ΕΟΔΥ – εγώ δεν το πιστεύω –έχω μια άρνηση και πάω να κάνω τεστ αντισωμάτων επειδή άκουσα πως υπάρχει αυτό το ταχύ τεστ που σε λίγα λεπτά σου λέει αν έχεις περάσει τον ιό. Πάω κάνω το τεστ και μου λένε πως είμαι αρνητικός -αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχω τον ιό. Το τεστ μπορεί να κάνει 20 ημέρες να γίνει θετικό και υπάρχει η πιθανότητα αυτήν την στιγμή να είμαι αρνητικός με ένα τεστ αντισωμάτων ανάλογα με το ποια ημέρα της νόσου βρίσκομαι, ανάλογα με την ποιότητα του τεστ. Άρα δεν το πιστεύω αυτό το αρνητικό τεστ που μου δίνει μια ψεύτικη ασφάλεια, που με καθοδηγεί λάθος-πως δεν έχω κάτι», επεσήμανε ο καθηγητής Τσιόδρας.

Κατά τα λοιπά, στα 2.810 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρας μας, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας καθώς καταγράφηκαν 40 νέα.

Την ίδια ώρα οι νεκροί έχουν ανέλθει στους 160 καθώς υπήρξαν τέσσερις νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.

Από τα νέα κρούσματα, τα 35 αφορούν τον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 23 είναι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. Οι 10 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Παράλληλα, 90 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ