ΕΛΛΑΔΑ

Άλιμος: Πολλοί είναι αυτοί που έσπευσαν για την πρώτη βουτιά - Τι δηλώνει ο δήμαρχος

Άλιμος: Πολλοί είναι αυτοί που έσπευσαν για την πρώτη βουτιά - Τι δηλώνει ο δήμαρχος

Στις παραλίες έχουν αρχίσει να σπεύδουν οι Αθηναίοι για τις πρώτες βουτιές μετά από τις εβδομάδες που έμειναν σπίτι λόγω κορωνοϊού.

Το CNN Greece βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου στην παραλία του Αλίμου, όπου από νωρίς ήταν όλα έτοιμα για τους λουόμενους.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα και είμαι πολύ περήφανος που οι πολίτες που έρχονται είναι απόλυτα συνεργάσιμοι, φροντίζουν την υγεία τους, κρατάνε αποστάσεις. Πραγματικά, νιώθω αισιόδοξος ότι μπορούμε να έχουμε ένα καλοκαίρι με ήλιο, με θάλασσα, που θα απολαμβάνουμε τη φύση και ταυτόχρονα θα είμαστε απόλυτα υγιείς» δήλωσε στο CNN Greece ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης.

Παράλληλα, τόνισε πως «οι Έλληνες αποκτούμε συνείδηση, γινόμαστε συνεργάσιμοι, σεβόμαστε και προσέχουμε ο ένας τον άλλο».

Οι αποστάσεις και οι νέοι κανόνες

Σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες, ο μέγιστος αριθμός λουόμενων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000 τ.μ., και είναι υποχρεωτική η καταγραφή του αριθμού των παρευρισκόμενων.

Όσον αφορά στην απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών, ορίζεται στα 4 μέτρα, ενώ ορίζεται και η ελάχιστη απόσταση ενός μέτρου μεταξύ της περιμέτρου του σκιάστρου των δύο ομπρελών.

Σχετικά με τις ξαπλώστρες, επιτρέπονται μέχρι δύο ξαπλώστρες ανά ομπρέλα, με εξαίρεση τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα. Επιπλέον, δύο ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες, πρέπει να απέχουν η μία από την άλλη τουλάχιστον 1,5 μέτρο.

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ήτοι, κυλικεία, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ, λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση προϊόντων σε πακέτο take away. Τα προϊόντα τους πωλούνται μόνο συσκευασμένα και απαγορεύεται η παρασκευή τους στο χώρο. Επίσης, απαγορεύεται η διάθεση και πώληση αλκοολούχων ποτών.

Επιπλέον, δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο χώρο λειτουργίας του καταστήματος. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν, ορίζεται στο 1,5 μέτρο, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας από τους εργαζομένους. Στα σημεία αυτά απαγορεύεται το delivery.

Σχετικά με την τήρηση των κανόνων υγιεινής, το προσωπικό των οργανωμένων παραλιών υποχρεούται να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες - καρέκλες μετά από κάθε πελάτη, ενώ στην ξαπλώστρα τοποθετείται υποχρεωτικά πετσέτα με ευθύνη του λουόμενου. Το προσωπικό υποχρεούται επίσης, να απολυμαίνει τακτικά τις εγκαταστάσεις υγιεινής, αναρτώντας σχετικό πρόγραμμα το οποίο και θα επιδεικνύεται σε περίπτωση ελέγχου.

Τέλος, απαγορεύεται η ομαδική άθληση με σωματική επαφή. Υπενθυμίζεται ότι για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, είναι απαραίτητο στις παραλίες να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις, να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται απαρέγκλιτα όλοι οι κανόνες υγιεινής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ