ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Η viral φωτογραφία με το λεωφορείο για την παραλία ασφυκτικά γεμάτο

Κορωνοϊός: Η viral φωτογραφία με το λεωφορείο για την παραλία ασφυκτικά γεμάτο
Twitter/ @Kon_michos

Τον γύρο των κοινωνικών δικτύων κάνει τις τελευταίες ώρες η φωτογραφία από το λεωφορείο που -σύμφωνα με τον αποστολέα της- κάνει την διαδρομή Ελληνικό-Σαρωνίδα και το οποίο είναι είναι ασφυκτικά γεμάτο.

Στις παραλίες -οργανωμένες και μη- έσπευσαν σήμερα Σάββατο οι Αθηναίοι για μερικές ανάσες δροσιάς εν μέσω καύσωνα αλλά και στιγμές ανεμελιάς μετά από την μακρά καραντίνα λόγω κορωνοϊού.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και η άρση των περιοριστικών μέτρων για τις παραλίες ώθησαν τους Αθηναίους για αναζήτηση δροσιάς στη θάλασσα, με αποτέλεσμα νωρίς το μεσημέρι να σημειωθεί μποτιλιάρισμα.

Παρόλο που σε γενικές γραμμές τα μέτρα τηρήθηκαν στις οργανωμένες παραλίες, μία φωτογραφία που αναδημοσιεύουν οι χρήστες του Twitter, αλλά και του Facebook, απεικονίζει ένα ασφυκτικά γεμάτο λεωφορείο, στο οποίο δεν τηρείται κανένα μέτρο προστασίας. Πάντως, η αυθεντικότητα της φωτογραφίας, που έχει γίνει viral στο Διαδίκτυο, δεν επιβεβαιώνεται από άλλη πηγή.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλες τις μετακινήσεις μας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και για επιβάτες και εργαζόμενους, ενώ η είσοδος -θεωρητικά- είναι ελεγχόμενη για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ