ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη με μολότοφ και χημικά

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη με μολότοφ και χημικά

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη,  στην περιοχή του τουρκικού προξενείου, μεταξύ αγνώστων και της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το seleo.gr, oμάδα περίπου 30 ατόμων επίτεθηκε με βόμβες μολότοφ σε αστυνομικούς που συνόδευαν πορεία, στο ύψος της οδού Αγίου Παύλου.

Αστυνομικοί έκαναν αμέσως χρήση κροτίδων λάμψης και δακρυγόνων και κατεδίωξαν τους κουκουλοφόρους προς την οδό Ολυμπιάδος.

Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. κινήθηκαν προς την πλατεία Καλλιθέας, στην Άνω Πόλη όπου και δέχτηκαν νέα επίθεση από τους νεαρούς.

Δείτε βίντεο από το Grtimes.gr.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα έχουν σημειωθεί και εκτεταμένες φθορές σε οχήματα.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση ατόμων στην πλατεία Καλλιθέας στην Άνω Πόλη, μετά το χθεσινοβραδινό περιστατικό έντασης, κατά το οποίο υπήρξε παρέμβαση της αστυνομίας για παρουσία συγκεντρωμένων ατόμων στο εν λόγω σημείο.

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «η Πόλη Ανάποδα» επισημαίνει ότι σκοπός της κινητοποίησης η οποία πραγματοποιείται «τηρώντας πάντα τα αναγκαία μέτρα προστασίας» είναι η προστασία των ελεύθερων χώρων και των στοιχειωδών δικαιωμάτων των ανθρώπων. Κάνει δε λόγο για αναίτια επίθεση της αστυνομίας χθες το βράδυ. Σε ανακοίνωσή του για το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης ζητάει από την κυβέρνηση «να σταματήσει να στοχοποιεί και να καταστέλλει τη νεολαία στο Δημόσιο Χώρο και να ασχοληθεί σοβαρά με την ομαλή επαναφορά από το lockdown χωρίς αγκυλώσεις και εμμονές».

Στο μεταξύ ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης σε θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολιάζει ότι «η χθεσινή επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας στην πλατεία της Καλλιθέας έγινε κατόπιν καταγγελιών των περίοικων, πέραν όλων των άλλων ζητημάτων ασφάλειας της δημόσιας υγείας και για λόγους διατάραξης της κοινής ησυχίας».

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Κατερίνα Νοτοπούλου κάνει λόγο για «επιλεκτική «ευαισθησία» της ηγεσίας της ΕΛΑΣ» και ζητάει από τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα να πάρει θέση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ