ΕΛΛΑΔΑ

Μπαράζ επιθέσεων στην Αθήνα: Μέσα σε 10 λεπτά έκαψαν 13 οχήματα - Καμία σύλληψη

Μπαράζ επιθέσεων στην Αθήνα: Μέσα σε 10 λεπτά έκαψαν 13 οχήματα - Καμία σύλληψη
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανενόχλητοι κατάφεραν το βράδυ της Κυριακής, μέσα σε 10 μόλις λεπτά, ομάδες αναρχικών να πυρπολήσουν αυτοκίνητα και ΑΤΜ σε έξι διαφορετικά σημεία της Αθήνας, χωρίς να συλληφθούν.

Το μπαράζ των εμπρηστικών επιθέσεων άρχισε στις 2:10 και στις 2:20 οι αντιεξουσιαστές είχαν καταφέρει -χωρίς να βρουν αντίσταση πουθενά- να χτυπήσουν σε Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Χαλάνδρι, Παγκράτι, Κυψέλη και Γαλάτσι.

Στόχος τους ήταν φορτηγάκια εταιρειών και δύο ΑΤΜ τραπεζών, ενώ σε μία περίπτωση οι ένοικοι ενός ισογείου διαμερίσματος παραλίγο να καούν ζωντανοί, όταν αυτοκίνητο που είχε τυλιχθεί στις φλόγες ήταν σταθευμένο ακριβώς έξω από το σπίτι τους.

Το σχέδιο των αναρχικών ομάδων ήταν απόλυτα οργανωμένο και σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις των Αρχών, μικρές ομάδες ατόμων λειτούργησαν ταυτόχρονα και με εμπρηστικούς μηχανισμούς έβαζαν φωτιά σε διαφορετικά σημεία στην Αθήνα.

Παρά το γεγονός ότι έγιναν 40 προσαγωγές, όπως αποδείχθηκε αργότερα, κανένας τους δεν είχε σχέση με το μπαράζ επιθέσεων και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, ζημιές προκλήθηκαν και σε αυτοκίνητα που ήταν σταθευμένα κοντά στα οχήματα που ήταν ο στόχος των εμπρηστών.

Η ΕΛ.ΑΣ. «βλέπει» πίσω από το μπαράζ οργανωμένο σχέδιο και μάλιστα, το προηγούμενο διάστημα σε αναλύσεις που έκαναν επιτελείς στην Κατεχάκη είχαν διαπιστώσει ότι οι ομάδες των αντιεξουσιαστών μετά την καραντίνα και τις εικόνες με τα επεισόδια στις πλατείες θα επιχειρούσαν μία συντονισμένη επίθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ