ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Τοπαλούδη: «Δεν είναι ικανοποιημένος από την απόφαση», λέει ο δικηγόρος του Ροδίτη

Υπόθεση Τοπαλούδη: «Δεν είναι ικανοποιημένος από την απόφαση», λέει ο δικηγόρος του Ροδίτη
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/INTIME

Ο δικηγόρος του Ροδίτη, που βίασε και σκότωσε την Ελένη Τοπαλούδη, επικαλέστηκε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα για τον πελάτη του και πρόσθεσε πως η απόφαση του δικαστηρίου «δεν αφήνει τον 23χρονο ικανοποιημένο».

Μιλώντας στο Mega, o Σωτήρης Αβδελίδης, αναφέρθηκε στην απολογία του 23χρονου λέγοντας: «δεν είχε καμία συνέχεια, δεν μπορούσε να απαντήσει, οι απαντήσεις του ήταν κατά βάση ασυνάρτητες. Έπεσε σε αντιφάσεις, που έχουν να κάνουν με την νοητική λειτουργία αυτού του ανθρώπου».

«Όσον αφορά στην καταδίκη για ομαδικό βιασμό, η υπερασπιστική του γραμμή ήταν κάθετη, θεωρούμε ότι δεν υπήρξε ποτέ βιασμός, όσον αφορά στην ανθρωποκτονία, υπάρχει η θέση του ίδιου του κατηγορουμένου, που εξ’ αρχής αρνείται ότι σκότωσε τη θανούσα. Πρόκειται για ένα παιδί με διεγνωσμένη ψυχική διαταραχή. Φωνάζει ότι δεν σκότωσε την Ελένη», πρόσθεσε.

«Ο κάθε νοήμων πολίτης που δεν έχει δει τις συμπεριφορές του κατηγορουμένου στην ακροαματική διαδικασία θα ήταν από την άλλη πλευρά. Εγώ είπα για προγενέστερη ψυχική διαταραχή του κατηγορουμένου», τόνισε.

Για την άρνηση μεταμέλειας των δύο καταδικασθέντων, ο κ. Αβδελίδης είπε: «ο εντολέας μου, ο ίδιος συνεχώς δήλωσε, ότι το μόνο για το οποίο νιώθει τύψεις, είναι ότι δεν συνέβαλε ώστε να μην σκοτώσει ο συγκατηγορούμενός του την Ελένη»

«Αυτό δείχνει τον ερασιτεχνισμό τους. Δεν είχαν τον χρόνο να συμμαζέψουν τα πράγματα. Δεν έχει επίγνωση του τι ακριβώς αυτή την στιγμή είναι η μεταμέλεια. Το εξαιρετικά δασκαλεμένος συνδέεται με την έλλειψη καταλογισμού. Αυτό θα το εξετάσει ο ψυχίατρος. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με τον καταλογισμό. Κατανοώ ότι είναι ένα στυγερό έγκλημα, αλλά ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, και προγενέστερα και μεταγενέστερα του εγκλήματος αντιμετωπίζει υψηλού βαθμού ψυχική διαταραχή», ανέφερε ο δικηγόρος του τη στιγμή που γίνεται διερεύνηση ενδεχόμενης έκδοσης ψευδούς βεβαίωσης από ιδιώτη ψυχίατρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ