ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Λουτράκι: Τα πρώτα στοιχεία των Αρχών για τα αίτια θανάτου των τεσσάρων ανδρών

Τραγωδία στο Λουτράκι: Τα πρώτα στοιχεία των Αρχών για τα αίτια θανάτου των τεσσάρων ανδρών
ΙΝΤΙΜΕ

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων θα προσδιορίσουν επακριβώς τα αίτια του θανάτου των τεσσάρων ανδρών, που βρέθηκαν νεκροί τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου μέσα σε τούνελ στην περιοχή Καρμπουνάρι του Λουτρακίου.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ιατροδικαστής Ναυπλίου - Καλαμάτας, Νίκος Κωτακίδης, ενώ, όπως πρόσθεσε, «ο χρόνος έκδοσης των αποτελεσμάτων εξαρτάται από τον φόρτο εργασίας των εργαστηρίων».

Σχετικά με τα πρώτα στοιχεία από την μακροσκοπική εξέταση, ο Νίκος Κωτακίδης είπε στο ίδιο μέσο ότι «έχουμε στοιχεία ασφυκτικού θανάτου, τα οποία, όμως, θα αποδειχθούν μετά την διενέργεια των εργαστηριακών εξετάσεων, καθώς και από τα στοιχεία της προανάκρισης».

Επίσης, ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι «δεν είδα κακώσεις, οι οποίες μπορεί να προβληματίσουν».

Το χρονικό

Οι τέσσερις άνδες, ηλικίας 72, 49, 37 και 35 ετώ, εντοπίστηκαν νεκροί τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Οι Αρχές κινητοποιήθηκαν για την ανεύρεσή τους έπειτα από τηλεφώνημα που δέχθηκαν από άτομο του στενού περιβάλλοντος ενός εκ των θυμάτων.

H γυναίκα που ειδοποίησε τις Αρχές, ήταν η σύζυγος του ενός εκ των τεσσάρων θυμάτων. Μάλιστα, μαζί είχε και τα δύο ανήλικα παιδιά της.

Σημειώνεται ότι οι σοροί τους βρέθηκαν σε βάθος 20 μέτρων. Για την ανάσυρσή τους που ολοκληρώθηκε περίπου στις 8 το πρωί, επιχείρησαν 21 πυροσβέστες με πέντε οχήματα. Οι πυροσβέστες που βρήκαν τις σορούς των τεσσάρων ανδρών, δεν διαπίστωσαν κάποια κατολίσθηση μέσα στην σπηλιά.

Η τοπική ιστοσελίδα Loutraki 365 υποστηρίζει πως οι άνδρες έψαχναν για λίρες και βρήκαν τραγικό θάνατο την ώρα που προσπαθούσαν να πυροδοτήσουν κάποιο εκρηκτικό μηχανισμό. Στο σημείο εντοπίστηκε, κατά πληροφορίες, και μια γεννήτρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ