ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίστηκε ο «χορός» των Ρίχτερ στην Κρήτη

Συνεχίστηκε ο «χορός» των Ρίχτερ στην Κρήτη
ΙΝΤΙΜΕ

Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στα νότια της Κρήτης.

Μέσα στο τελευταίο 12ωρο έχουν σημειωθεί περισσότερες από δέκα σεισμικές δονήσεις, με τελευταία και εντονότερη στις 22:09 όπου καταγράφηκε δόνηση εντάσεως 4,2 Ρίχτερ, με επίκεντρο θαλάσσιο χώρο 105 χιλιόμετρα νότια της Ιεράπετρας και εστιακό βάθος στα δύο χιλιόμετρα.

Στις 12:24 είχε προηγηθεί δόνηση εντάσεως 3,9 Ρίχτερ, ενώ μεσολάβησαν δονήσεις εντάσεως από 3 έως και 3,9 Ρίχτερ.

Τι είπε ο Ε. Λέκκας στο CNN Greece

Για την έντονη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στο νότιο τμήμα της Κρήτης, μίλησε στο CNN Greece ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας.

O κ. Λέκκας χαρακτήρισε αυτή την έντονη σεισμική δραστηριότητα «ιδιαιτέρως θετική» καθώς εκτονώνεται το κύριο φαινόμενο, ο σεισμός των 6,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε την 1η Μαΐου.

«Δεν υπάρχει τίποτα το ανησυχητικό» λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, προσθέτοντας ότι οι σεισμικές δονήσεις που καταγράφονται τις τελευταίες ώρες δεν επηρεάζουν τα παράλια του νησιού.

Υπενθυμίζεται ότι στις 2:22 τα ξημερώματα σημειώθηκε σεισμός 5,2 Ρίχτερ -με επίκεντρο θαλάσσια περιοχή 77 χιλιόμετρα νότια της Άρβης και εστιακό βάθος 7 χλμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ