ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη στο CNN Greece: Λάθος να ανοίξουν τα Δημοτικά – Σοβαρό πρόβλημα εάν υπάρξει κρούσμα

Παγώνη στο CNN Greece: Λάθος να ανοίξουν τα Δημοτικά – Σοβαρό πρόβλημα εάν υπάρξει κρούσμα
ΙΝΤΙΜΕ

Προβληματισμός επικρατεί στον επιστημονικό κόσμο σχετικά με το άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων. Η πρόεδρος της πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο CNN Greece, τάχθηκε κατά του ανοίγματος, σημειώνοντας πως σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα, θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, σε ερώτηση σχετικά με το εάν το άνοιγμα των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων θα δημιουργήσει πρόβλημα στην εξάπλωση της πανδημίας, επεσήμανε ότι «είναι λάθος να ανοίξουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, εφόσον τα παιδιά τόσο μικρής ηλικίας, δεν είναι δυνατόν να τηρήσουν τα μέτρα ασφαλείας». Η ίδια εξήγησε:

«Τα παιδιά, όπως είναι λογικό, δεν έχουν προσαρμοστεί στα μέτρα, τα οποία αυτή την στιγμή αποτελούν προτεραιότητα».

Από τον Σεπτέμβριο τα παιδιά θα είναι πιο εξοικειωμένα με τους νέους όρους, παρατήρησε η ίδια. «Το καλοκαίρι θα προσπαθήσουν οι γονείς να τα μάθουν για να είναι έτοιμα να ανταπεξέλθουν στις νέες ειδικές συνθήκες».

Κορωνοϊός: «Ναι» του Τσιόδρα στο άνοιγμα των Δημοτικών - Τη Δευτέρα οι αποφάσεις

«Επίσης, πρέπει, να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψιν μας ότι σύμφωνα με πρόσφατο γκάλοπ που διάβασα, περίπου το 70% των γονέων τάσσεται κατά της επιστροφής των παιδιών στα σχολεία», τόνισε, ακόμη, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο η επιστροφή στα σχολεία θα οδηγήσει σε ένα επιδημιολογικό «πισωγύρισμα», η κ. Ματίνα Παγώνη ανέφερε πως «εάν υπάρξει κρούσμα στα σχολεία, θα δημιουργηθεί ιδιαιτέρως σοβαρό πρόβλημα. Μετά από κάτι τέτοιο θα ακολουθήσει καραντίνα ημερών και ιχνηλάτηση, κάτι που θα οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων».

«Πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί και να πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Οι παππούδες και οι γιαγιάδες που πηγαίνουν τα παιδιά στις παιδικές χαρές, μπορούν να δώσουν την προσοχή που χρειάζεται στα παιδιά, οι δάσκαλοι είναι αδύνατον να καταφέρουν να προσέξουν τόσα παιδιά. Οι γονείς ανησυχούν, ποιος θα πάρει την ευθύνη σε περίπτωση που γίνει κάτι;», διερωτήθηκε η κυρία Παγώνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ