ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Δύο μαυροφορεμένες σε νέο βίντεο - Τι είπε η 34χρονη

Επίθεση με βιτριόλι: Δύο μαυροφορεμένες σε νέο βίντεο - Τι είπε η 34χρονη
ΙΝΤΙΜΕ

Νέο βίντεο ντοκουμέντο που καταγράφει τις πρώτες στιγμές μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε η 34χρονη στην Καλλιθέα βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο που δημοσίευσε ο ΑΝΤ1 φαίνεται η 34χρονη να απομακρύνεται από την πολυκατοικία, ενώ διακρίνονται ακόμη δύο άτομα κοντά στο σημείο που δέχτηκε την επίθεση.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός, πρόκειται για δύο μαυροφορεμένες γυναίκες.

Σημειώνεται πως η 34χρονη μιλώντας στους αστυνομικούς, περιέγραψε την δράστιδα της επίθεσης με το βιτριόλι ως μια γυναίκα που φορούσε μαύρα ρούχα.

Το βίντεο εξετάζεται και από την αστυνομία.



Τι είπε στην αστυνομία η 34χρονη

Η 34χρονη έδωσε και μια μικρή κατάθεση στις Αρχές. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, είπε:

«Πρέπει να με περίμενε. Εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά μου και μου πέταξε το υγρό. Δεν πρόλαβα να δω πολλά. Φορούσε χειρουργική μάσκα και μαύρα ρούχα. Δεν ξέρω ποια ήταν. Δεν έχω με κανέναν προσωπικές διαφορές και δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος θα μου έκανε τέτοιο κακό».



Όπως δήλωσαν αστυνομικές πηγές, «μέχρι αργά το βράδυ πήραμε καταθέσεις από το στενό περιβάλλον της. Κανένας δεν είπε το παραμικρό, που να βοηθήσει τις έρευνες. Αντίθετα, όλοι είπαν πως δεν γνωρίζουν να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα οικονομικό, επαγγελματικό ή προσωπικό».

Οι γιατροί έσωσαν το μάτι της

Στη μονάδα εγκαυμάτων στο Θριάσιο νοσοκομείο νοσηλεύεται πλέον η 34χρονη.

Συνοδευόμενη από τη μητέρα της, μεταφέρθηκε στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου, όπου υπάρχει μονάδα εγκαυμάτων.

Σύμφωνα με το Open, οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν το μάτι της κοπέλας, ωστόσο θα υπάρχει μια απώλεια όρασης. Υπάρχουν βέβαια αρκετά εγκαύματα στο σώμα αλλά και στο πρόσωπο της 33χρονης, τα οποία οι γιατροί προσπαθούν να αντιμετωπίσουν.

Πλέον, οι έρευνες στρέφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούσε η 34χρονη και στον πολύ κλειστό φιλικό της περίγυρο. Ήδη έχουν συλλέξει από τις κάμερες ασφαλείας το υλικό για να μπορέσουν να δουν κάτι παραπάνω από τις τελευταίες κινήσεις και από το βίντεο που έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Επίσης, οι Αρχές θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν τις επαφές με τις οποίες είχε πιο συχνά επικοινωνία, μήπως και καταφέρουν μέσα από αυτά τα πρόσωπα να συμπληρώσουν το «παζλ» ατόμων που πιθανώς να ήθελαν να τη βλάψουν.

Σε αυτή τη φάση της έρευνας είναι πολύ σημαντικό να εντοπίσουν φίλους ή συναδέλφους με τους οποίους να ήταν πολύ κοντά η γυναίκα και που ίσως να γνωρίζουν ποιος μπορεί να ήθελε να της κάνει κακό.

Αρχικά οι πληροφορίες, έκαναν λόγο για μια καταγγελία που ήθελε τις δύο γυναίκες να διαπληκτίστηκαν, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπήρχε κάποια προσωπική διαφορά μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα των ειδικών φρουρών, Στράτο Μαυροειδάκο, οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους υλικό από κάμερες που κατέγραψαν τη διαφυγή της γυναίκας που επιτέθηκε στην 34χρονη. Αναζητούν τον τρόπο που έφυγε από το σημείο όπου πραγματοποίησε την επίθεσή της αλλά και τη διαδρομή που ακολούθησε.

Τα πρώτα λόγια του θύματος

«Δεν μπορώ να φανταστώ ποιο άτομο θα ήθελε να μου κάνει κακό. Αυτό που θυμάμαι είναι μια γυναίκα με μαύρα ρούχα να εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά μου, την ώρα που περίμενα το ασανσέρ στο κτίριο όπου εργάζομαι και να μου πετά ένα καυστικό υγρό»: Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από αστυνομικές πηγές, που είπε η 34χρονη σε αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας.

«Είχαν λιώσει τα ρούχα της»

Μιλώντας στο CNN Greece η φαρμακοποιός που έσπευσε να βοηθήσει το θύμα ανέφερε:

«Ήταν ανατριχιαστικό το θέαμα. Έτρεξα να την βοηθήσω. Μακάρι να μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Ακόμα την έχω εικόνα. Έπρεπε να πάει αμέσως στο νοσοκομείο. Τα μαλλιά της και ακόμα και τα γυαλιά που φορούσε είχαν λιώσει. Μπήκε στο μπάνιο του φαρμακείου να βγάλει τα ρούχα της και να ρίξει νερό πάνω της», περιέγραψε η φαρμακοποιός.

Ενώ πρόσθεσε πως: «Είχαν λιώσει τα ρούχα της και πόναγε. Τα χημικά εγκαύματα είναι τα χειρότερα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ