ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Στους 172 οι νεκροί – Κατέληξε ηλικιωμένη στον «Ευαγγελισμό»

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Στους 172 οι νεκροί – Κατέληξε ηλικιωμένη στον «Ευαγγελισμό»
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Μεγαλώνει ο τραγικός απολογισμός του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς κατέληξε μια 82χρονη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα μας σε 172.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο θύμα του κορωνοϊού είναι μια 82χρονη γυναίκα, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ηλικιωμένη είχε εισαχθεί στην ΜΕΘ στις 17 Απριλίου και σύμφωνα με πληροφορίες είχε υποκείμενα νοσήματα.

Στα 2.878 τα κρούσματα του κορωνοϊού

Τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην επιστημονική κοινότητα της χώρας μας επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, καθώς ο δείκτης RO παραμένει σε χαμηλό επίπεδο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Κυριακής, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.878, καθώς ανακοινώθηκαν μόλις δύο νέα.

Από τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, το 55,2% αφορά άνδρες.

Εξ αυτών, 626 (21,8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.635 (56%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια ώρα, 19 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 70 έτη.

Έξι (31,6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Το 84,2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Παράλληλα, 100 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94,7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τέλος, έχουν συνολικά ελεγχθεί 153.963 κλινικά δείγματα.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ