ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ CNN Greece στα Τρίκαλα: Επέστρεψαν στην «κανονικότητα» και στις καφετέριες

Ρεπορτάζ CNN Greece στα Τρίκαλα: Επέστρεψαν στην «κανονικότητα» και στις καφετέριες
CNN Greece/Λευτέρης Παρτσάλης

Σε ρυθμούς «κανονικότητας» μπαίνουν και τα Τρίκαλα Θεσσαλίας, με τους πολίτες, πρώτη μέρα ανοίγματος της εστίασης, να έχουν σπεύσει στις καφετέριες, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.

Από νωρίς το πρωί κάτοικοι έσπευσαν να απολαύσουν τον καφέ τους στα καταστήματα της πόλης, συνήθεια που εδώ και περίπου δύο μήνες είχαν «ξεχάσει».

Μάλιστα, μπορεί η εμπειρία να είναι κάπως... διαφορετική πλέον, καθώς τα τραπέζια έχουν τοποθετηθεί σε, πρωτόγνωρη, απόσταση μεταξύ τους και όλοι οι υπάλληλοι φορούν μάσκα και γάντια, ωστόσο, οι πολίτες φαίνεται πως αρχίζουν ήδη να δέχονται και να συνηθίζουν τους νέους κανόνες.

Ιδιοκτήτης καφετέριας, περιγράφοντας την εμπειρία της πρώτης μέρας στο CNN Greece, αναφέρει ότι «Είναι λίγο παράξενα ακόμη. Εμείς λειτουργούσαμε ως delivery από τις 4 του μηνός, οπότε ο κόσμος μας είχε μάθει ανοιχτούς, κάτι που βοηθάει. Τώρα, σαν πρώτη μέρα, είναι λίγο δύσκολα ακόμη, ο κόσμος δεν έχει βγει. Προσπαθούμε να μπούμε στο πνεύμα της εποχής».

Άλλος εργαζόμενος σε καφέ, σχετικά με την πρώτη ημέρα και την ανταπόκριση του κόσμου, δηλώνει πως «η κίνηση είναι καλή για τα δεδομένα, οι αποστάσεις τηρούνται».

«Φαίνεται μία καλή μέρα. Δειλά - δειλά ο κόσμος αρχίζει να βγαίνει προς τα έξω. Πιστεύω μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρξει μεγαλύτερη ανταπόκριση» προσθέτει στο τέλος.

Αντίστοιχες εικόνες παρατηρούνται και στην Αθήνα, όπου οι κάτοικοι βγήκαν έξω για τον πρώτο καφέ μετά την καραντίνα, με χαρακτηριστικές τις εικόνες στο κέντρο της πόλης:

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα και στο Μαρούσι, όπου -τηρώντας τις αποστάσεις- πολίτες απολαμβάνουν την έξοδό τους σε καφετέρια μετά από καιρό.

Γενικότερα, η επιστροφή στην κανονικότητα -ή τουλάχιστον στη νέα κανονικότητα- φαίνεται πως εξελίσσεται ομαλά, με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης να τηρούν τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ