ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ CNN Greece στο λιμάνι του Πειραιά: Μεγάλη κίνηση για το πρώτο πλοίο για Κυκλάδες

Ρεπορτάζ CNN Greece στο λιμάνι του Πειραιά: Μεγάλη κίνηση για το πρώτο πλοίο για Κυκλάδες

Πρώτη μέρα απελευθέρωσης των μετακινήσεων προς όλα τα νησιά σήμερα, Δεύτερα, το CNN Greece βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, προτού αναχωρήσει το πρώτο πλοίο «Διονύσιος Σολωμός» για τις Κυκλάδες.

Όπως μεταδίδει ο ίδιος, «η κίνηση έξω από το πλοίο είναι μεγάλη, αλλά όχι όπως έχουμε συνηθίσει, γιατί αν και υπάρχει πολύς κόσμο που θέλει να ταξιδέψει μετά από τόσο καιρό καραντίνας για να πάει στο εξοχικό του ή να δει συγγενείς του, ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα που προβλέπουν ότι τα πλοία πρέπει ταξιδεύουν με το 50% της πληρότητάς τους και αν έχουν καμπίνες με το 55%».

Εκτός από την πληρότητα που είναι στο 50% ένα ακόμη μέτρο που εφαρμόζεται για τους επιβάτες είναι η συμπλήρωση ερωτηματολογίου στο οποίο αναφέρεται το όνομα του πλοίου και το δρομολόγιο, στοιχεία του επιβάτη ο οποίος καλείται να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικές με αν το τελευταίο διάστημα είχε επαφές με άτομα που είχαν κορωνοιό.

Οι επιβάτες θερμομετριούνται και παραδίδουν το ερωτηματολόγιο σε μέλη του πληρώματος και αν διαπιστωθεί ότι ο επιβάτης είχε εκτεθεί σε ασθενή με κορωνοιό με ένα από τους τρόπους που περιγράφει το ερωτηματολόγιο θα απαγορεύεται η επιβίβαση.

Στο ταξίδι, οι αεροπορικού τύπου θέσεις θα είναι διαθέσιμες ανά μία και θα πρέπει να υπάρχουν κενές θέσεις δεξιά αριστερά μπρος και πίσω από τον επιβάτη, θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις 1,5 μέτρου και να χρησιμοποιείται μάσκα από επιβάτες και πλήρωμα.

Σημειώνεται ότι το όριο του 50% της πληρότητας είναι για την πρώτη φάση της απελευθέρωσης και σταδιακά αναμένεται να αυξηθεί.

Σήμερα έχουν προγραμματιστεί επτά δρομολόγια: δύο για Κυκλάδες, ένα για Χίο-Μυτιλήνη και τέσσερα για την Κρήτη. Από τη Ραφήνα θα αναχωρήσει ένα πλοίο για τις Κυκλάδες και τρία από το Λαύριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ