ΕΛΛΑΔΑ

Παίρνουν πίσω τη μετάθεση Σφακιανάκη

Παίρνουν πίσω τη μετάθεση Σφακιανάκη
EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Μανώλη Σφακιανάκη, ο υποστράτηγος παραμένει στη θέση του στη Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και προωθείται άλλος στη θέση του προϊστάμενου στον κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, στην οποία προοριζόταν.

Η απόφαση του νέου αρχηγού ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων τόσο εντός όσο και εκτός υπηρεσίας, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το συγκεκριμένο θέμα έγινε γρήγορα πρώτο hashtag στο τουίτερ.

Στο μεταξύ, ο κ. Σφακιανάκης υπέβαλε χθες στο Αρχηγείο της Αστυνομίας προσφυγή κατά της μετακίνησής του από τη θέση του -στην οποία βρίσκεται για πάνω από 20 χρόνια.

Με την προσφυγή του ο κ. Σφακιανάκης ζητούσε την ακύρωση της μετακίνησής του, δικαίωμα που του παρέχει ο σχετικός κανονισμός και συγκεκριμένα το άρθρο 18 του ΠΔ100/2003.

Έπειτα από την χθεσινή απόφαση του νέου αρχηγού της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνου Τσουβάλα, είχε ξεκινήσει ένα θρίλερ σχετικά με το θέμα και είχαν ήδη αρχίσει να γίνονται δεύτερες σκέψεις από την ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Αμφισβήτηση Σφακιανάκη από Τόσκα

Αμφισβήτησε τις ικανότητες και την προσφορά του Μανώλη Σφακιανάκη στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο Νίκος Τόσκας, αποκαλώντας τον 'δημοσιοσχεσίτη'.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών για θέματα Προστασίας του Πολίτη απαντώντας την Πέμπτη στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Δημήτρη Κυριαζίδη, κατηγόρησε τον βουλευτή της ΝΔ ότι υιοθετεί τον «ντόρο» που προκλήθηκε και πρόσθεσε: "Η αντίληψη της ηγεσίας υπουργείου και της ηγεσίας ΕΛΑΣ έχει να κάνει με τις πραγματικές και τις αστυνομικές ικανότητες και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και όχι με τις ικανότητες που έχουν κάποιοι στις δημόσιες σχέσεις και τον χρόνο που διαθέτουν στα ΜΜΕ".

"Κρίνετε ότι δεν προσέφερε, εσείς θεωρείτε ότι είναι ακατάλληλος και δημοσιοσχεσίτης", αντέτεινε ο Δημήτρης Κυριαζίδης και σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του σχολίασε: "Ακολουθείτε όσα σας λέει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, σε λίγο θα προσλάβετε και ανθρώπους από τα Εξάρχεια".

Ποιος είναι ο κ. Σφακιανάκης

Ο Υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης είναι ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ που ουσιαστικά έστησε από το μηδέν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η αρχή έγινε το 1995 και σχεδόν δέκα χρόνια μετά, το 2004, αναβαθμίστηκε σε Τμήμα, το 2011 σε Υποδιεύθυνση και το 2014 σε Διεύθυνση.

Τα 20 τελευταία χρόνια, που ο κ. Σφακιανάκης ηγήθηκε της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει καταγράψει σημαντικές επιτυχίες προλαβαίνοντας μεγάλο αριθμό αυτοκτονιών και εξιχνιάζοντας χιλιάδες υποθέσεις ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Επιπλέον, με δική του πρωτοβουλία δημιουργήθηκαν:

Η ιστοσελίδα Cyberκid καθώς και η ομώνυμη εφαρμογή

Η ιστοσελίδα Feelsafe καθώς και η ομώνυμη εφαρμογή.

Ο Υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, δημοσίευσε βιβλία στα οποία αναφέρει με κάθε λεπτομέρεια τις απειλές τις οποίες μπορεί να διατρέχει κάποιος που χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο.

Λόγω της αποτελεσματικότητάς του, ο ελληνικός Τύπος τον έχει αποκαλέσει πολύ συχνά "Πουαρό του διαδικτύου" και "Φύλακα Αγγελο".

Για την προσφορά του έχει τιμηθεί αρκετές φορές ενώ έχει λάβει, από την Ακαδημία Αθηνών βραβείο για την ιδιαιτέρως μεγάλη κοινωνική του προσφορά με το έργο που επιτελεί στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της οποίας ηγείται, προσφέροντας πολύτιμη εργασία στην προστασία παιδιών από τους κινδύνους του κυβερνοχώρου και αποτρέποντας πράξεις αυτοχειρία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ