ΕΛΛΑΔΑ

Παντελής Παντελίδης: Το αντίο στον τραγουδιστή από τον Γιώργο Νταλάρα

Παντελής Παντελίδης: Το αντίο στον τραγουδιστή από τον Γιώργο Νταλάρα

Με post στο Facebook ο Γιώργος Νταλάρας εξέφρασε την θλίψη του για τον άδικο χαμό του Παντελή Παντελίδη. 

Όπως έγραψε στη σελίδα του στο κοινωνικό δίκτυο, "έφυγε σήμερα ένα νέο παιδί μ' ένα τρόπο άδικο, φρικτό και τραγικό. Ένα παιδί εντελώς αυτοδημιούργητο, που στηρίχθηκε μόνο στις δικές του δυνάμεις και στον κόσμο.

Συμπαραστέκομαι στην οδύνη των αγαπημένων του".

pantelidis

Παντελής Παντελίδης: Ο αυτοδίδακτος μουσικός που "κατέκτησε" τις πίστες

Ο Παντελής Παντελίδης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία. Δεν είχε κάνει μουσικές σπουδές κι έμαθε μόνος του να παίζει μουσικά όργανα. Η καριέρα του στον χώρο του τραγουδιού ξεκίνησε, τυχαία. Ο νεαρός υπαξιωματικός του πολεμικού ναυτικού τότε, ανέβασε ένα τραγούδι του στο youtube με το βίντεο να γίνεται γρήγορα viral. Η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή: Ο Παντελής Παντελίδης ηχογραφεί το τραγούδι «Δεν ταιριάζετε σου λέω» σε μουσική και στίχους δικούς του και η πρώτη του επιτυχία είναι γεγονός.

Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν ο δίσκος με τίτλο «Αλκοολικές οι νύχτες» κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε διπλά πλατινένιος. Μεγάλη επιτυχία του είναι το τραγούδι «Δεν ταιριάζετε σου λέω», ενώ στο δίσκο περιλαμβάνονται ακόμη τα τραγούδια «Συνοδεύομαι», «Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς», «Παραμυθιάζομαι», «Λιώμα σε γκρεμό», τα οποία γνώρισαν επιτυχία στο ραδιόφωνο.

Έκτοτε, πριν τέσσερα χρόνια, η πρώτη του δουλειά κυκλοφόρησε, επικράτησε πανικός, και έχουν ακολουθήσει ακόμα δύο ολοκληρωμένες δισκογραφικές δουλειές, που έχουν γνωρίσει ανάλογη επιτυχία.

Ο Παντελής Παντελίδης ήταν αναμφίβολα ένας από τους πιο επιτυχημένους και περιζήτητους καλλιτέχνες των τελευταίων ετών, ενώ στις εμφανίσεις του επικρατούσε πάντα το αδιαχώρητο.

Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι τα τραγούδια του τα γράφει εμπνεόμενος από προσωπικά βιώματα ή από ιστορίες κοντινών του προσώπων. Έχει μεγάλη αδυναμία στην μητέρα του για την οποία έχει γράψει και ένα τραγούδι με το όνομά της «Αθηνά».

Στις 31 Οκτωβρίου 2013 κυκλοφόρησε το νέο του άλμπουμ με τίτλο «Ουράνιο τόξο που του λείπανε 2 χρώματα».

Ο Παντελής Παντελίδης βραβεύτηκε στην 10η απονομή των μουσικών βραβείων MAD το 2013 για τον καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη. Ο ίδιος βρέθηκε στη σκηνή των βραβείων να ερμηνεύει τον τραγούδι του «Δεν ταιριάζετε σου λέω» μαζί με τονStan και την Ελένη Φουρέιρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ