ΕΛΛΑΔΑ

Μετάθεση Σφακιανάκη: Τελικά βοηθός επιτελάρχη μετά το αλαλούμ

Μετάθεση Σφακιανάκη: Τελικά βοηθός επιτελάρχη μετά το αλαλούμ
EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

Βοηθός επιτελάρχη ορίζεται τελικά ο Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος φεύγει από τη θέση του στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά το θρίλερ που εξελίχθηκε με τα αλλεπάλληλα κυβερνητικά μπρος πίσω.

Νωρίτερα πληροφορίες ανέφεραν ότι οι αντιδράσεις που υπήρξαν μετά την είδηση της απομάκρυνσής του οδήγησαν την κυβέρνηση στην ανάκληση της παραίτησης, ενώ πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφεραν ότι από χθες το βράδυ η κυβέρνηση επανεξέταζε το θέμα Σφακιανάκη.

Εντούτοις, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε επίκαιρη ερώτηση του Δημήτρη Κυριαζίδη, σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή, κατηγόρησε τον βουλευτή της ΝΔ ότι υιοθετεί τον «ντόρο» που προκλήθηκε και πρόσθεσε: "Η αντίληψη της ηγεσίας υπουργείου και της ηγεσίας ΕΛΑΣ έχει να κάνει με τις πραγματικές και τις αστυνομικές ικανότητες και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και όχι με τις ικανότητες που έχουν κάποιοι στις δημόσιες σχέσεις και τον χρόνο που διαθέτουν στα ΜΜΕ".

Ο κ. Σφακιανάκης προοριζόταν να μετατεθεί στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α., στο οποίο τοποθετήθηκε τελικά ο ταξίαρχος Αχιλλέας Σκανδάλης, ο οποίος μέχρι σήμερα υπηρετούσε στην Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Ο υποστράτηγος υπέβαλε χθες στο Αρχηγείο της Αστυνομίας προσφυγή κατά της μετακίνησής του από τη θέση του -στην οποία βρίσκεται για πάνω από 20 χρόνια- η οποία και έγινε αποδεκτή. Με την προσφυγή του ο κ. Σφακιανάκης ζητούσε την ακύρωση της μετακίνησής του, δικαίωμα που του παρέχει ο σχετικός κανονισμός και συγκεκριμένα το άρθρο 18 του ΠΔ100/2003.

Έπειτα από την χθεσινή απόφαση του νέου αρχηγού της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνου Τσουβάλα, ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων τόσο εντός όσο και εκτός υπηρεσίας, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το συγκεκριμένο θέμα έγινε γρήγορα πρώτο hashtag στο τουίτερ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ