ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Πότε ανοίγουν τα έξι σχολεία που έκλεισαν προληπτικά στη Νέα Καβάλα

Κορωνοϊός: Πότε ανοίγουν τα έξι σχολεία που έκλεισαν προληπτικά στη Νέα Καβάλα
ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ| ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανοίγουν ξανά από την ερχόμενη Τρίτη τα έξι σχολεία (τέσσερα δημοτικά, ένα γυμνάσιο και ένα λύκειο), τα οποία έκλεισαν με πρωτοβουλία του δημάρχου Παιoνίας, Κωνσταντίνου Σιωνίδη για προληπτικούς λόγους πριν μερικές ημέρες, αφού φοιτούν σε αυτά μαθητές από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών Νέας Καβάλας. Στη δομή είχε εντοπιστεί θετικό κρούσμα στον κορωνοιό και συγκεκριμένα μία έγκυος.

Ο δήμαρχος Παιονίας, Κώστας Σιωνίδης, παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ εξήγησε ότι τα έξι σχολεία έμεινα κλειστά για προληπτικούς λόγους, χθες και σήμερα, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες απολυμάνσεις.

«Την Τρίτη θα λειτουργήσουν κανονικά και θα υποδεχθούν τους μαθητές», διευκρίνισε ο κ. Σιωνίδης και τόνισε πως «δεν υπάρχει θέμα για επιπλέον μέτρα, διότι τα παιδιά από τη δομή που φοιτούν στα σχολεία αυτά, είναι σε καραντίνα και δεν θα πάνε στα σχολεία».

Ο δήμαρχος Παιονίας ανέφερε ακόμη ότι «έγινε λήψη 360 δειγμάτων από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και αναμένονται τα αποτελέσματα» και υπογράμμισε πως «ήταν αρνητικό το δείγμα που πάρθηκε από το νεογέννητο παιδί και από τη συνοδό της γυναίκας που εντοπίστηκε θετική στον κορωνοϊό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ