ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία: Τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού - Θετικοί συγγενείς 86χρονου που ήρθε από τις ΗΠΑ

Λαμία: Τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού - Θετικοί συγγενείς 86χρονου που ήρθε από τις ΗΠΑ
AP Photo/Fernando Vergara

Συναγερμός σήμανε στις τοπικές Υγειονομικές Αρχές της Φθιώτιδας και στον ΕΟΔΥ μετά από ιχνηλάτηση καθώς βρέθηκαν θετικά τρία άτομα. 

Σύμφωνα με το lamiareport, εκτός από τον 86χρονο Λαμιώτη που είχε έρθει από την Αμερική και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ covid-19 Λαμίας, θετικοί βρέθηκαν η σύζυγος του 86χρονου, η κόρη του και ο 30χρονος εγγονός του, που τον πήγε στο νοσοκομείο.

Μάλιστα, οι δύο τελευταίοι είχαν ταξιδέψει επίσης στην Αμερική, από την οποία επέστρεψαν πριν από περίπου 10 ημέρες.

Όπως είναι φυσικό, υπάρχει αγωνία για την αποτελεσματικότητα της νέας ιχνηλάτησης καθώς θα περιλαμβάνει πολλά περισσότερα άτομα, αφού πρόκειται για κρούσματα που είναι ασυμπτωματικά και τις προηγούμενες ημέρες είχαν αρκετές επαφές, όχι μόνο στη Λαμία, αλλά στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας.

Συγκεκριμένα ο εγγονός μετά την επιστροφή του από την Αμερική, φέρεται να είχε επισκεφτεί στην Αταλάντη συγγενείς και φίλους αφού η καταγωγή του είναι από τη Λοκρίδα.

Προσωρινά τα τρία νέα κρούσματα φιλοξενούνται στο ειδικό κοντέινερ που υπάρχει έξω από τα επείγοντα του ΓΝ Λαμίας, αφού πρόσφατα είχε κλείσει η μονάδα για τον Covid-19 που είχε δημιουργηθεί στο πέτρινο κτήριο, πρώην Σανατόριο.

Οι γιατροί θα αξιολογήσουν την σοβαρότητα της κατάστασής τους, όπως συνέβη και με την περίπτωση του 85χρονου που έχει υποκείμενα νοσήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ