ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Λήξη συναγερμού στη Θήβα: Αρνητικό το μοριακό τεστ στην 45χρονη

Κορωνοϊός - Λήξη συναγερμού στη Θήβα: Αρνητικό το μοριακό τεστ στην 45χρονη
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στα καθήκοντά τους επιστρέφουν οι 12 υγειονομικοί του νοσοκομείου Θήβας, καθώς η μοριακή εξέταση ανίχνευσης του κορωνοϊού στη 45χρονη βγήκε αρνητική.

Το πρώτο rapid test στο οποίο υποβλήθηκε η γυναίκα είχε βγει θετικό, με αποτέλεσμα έξι γιατροί, τέσσερις νοσηλευτές και δύο τραυματιοφορείς που είχαν έρθει σε επαφή με την 45χρονη να τεθούν σε προληπτική καραντίνα.

Νέα κρούσματα της νόσου Covid-19 επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες ώρες σε περιοχές της Ελλάδας. Αναλυτικότερα, στη Λαμία μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ένας 86χρονος με υποκείμενα νοσήματα ο οποίος επέστρεψε από Αμερική. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν αρνητικός στον πρώτο έλεγχο και είχε τεθεί σε κατ’ οίκον προορισμό, ωστόσο 10 ημέρες μετά εμφάνισε συμπτώματα.

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στη Λαμία νοσηλεύεται και η κόρη του, ενώ η σύζυγός του και ο 27χρονος εγγονός του, νοσηλεύονται με κορωνοϊό αλλά με ήπια συμπτώματα, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας. Έχει γίνει ιχνηλάτηση στην περιοχή της Αταλάντης, όπου κινούνταν ο 27χρονος εγγονός του.

Στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, νοσηλεύεται εδώ και δύο ημέρες 66χρονος άνδρας που επέστρεψε από την Τσεχία. Εμφάνισε συμπτώματα 10 ημέρες μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα και βρισκόταν σε απομόνωση στο σπίτι του.

Στην Κοζάνη, δύο άνδρες διαγνώστηκαν θετικοί με χαμηλό ιικό φορτίο και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν άνδρα γύρω στα 55 που εργάζεται στην Πρέβεζα, ενώ ο δεύτερος είναι νεαρός οπλίτης που πήγε να εξεταστεί αφού ενημερώθηκε ότι ήρθε σε επαφή με κρούσμα.

Στην Τρίπολη, σύμφωνα με πληροφορίες, άνδρας 63 ετών και τρόφιμος σε ψυχιατρική κλινική, μεταφέρθηκε με πυρετό στο νοσοκομείο Τρίπολης και διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο, ωστόσο δεν νοσεί σοβαρά. Γίνεται ιχνηλάτηση και έλεγχος των ασθενών και του προσωπικού στην κλινική.

Επανέρχεται η καθημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Καθημερινή θα είναι από σήμερα, Δευτέρα, η γραπτή ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

«Από σήμερα, 8/6/2020, ο ΕΟΔΥ θα εκδίδει καθημερινά στις 18:00, Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Δεν έγινε γνωστό γιατί άλλαξε η ενημέρωση σε καθημερινή από εβδομαδιαία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ