ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε μέλος συμμορίας που πουλούσε προστασία - Τι αποκαλύπτει θύμα των εκβιαστών

Χειροπέδες σε μέλος συμμορίας που πουλούσε προστασία - Τι αποκαλύπτει θύμα των εκβιαστών
ΙΝΤΙΜΕ

Η κορυφή του παγόβουνου φαίνεται να είναι, για τις Αρχές, η σύλληψη ενός 50χρονου, με την κατηγορία ότι ζήτησε, εκβιαστικά, χρήματα από καταστηματάρχη για να του πουλήσει προστασία.

Ένας ιδιοκτήτης καταστήματος απευθύνθηκε στις Αρχές για να ζητήσει βοήθεια.

Οι αστυνομικοί προσημείωσαν τα χρήματα που ζήτησε εκβιαστικά ο 50χρονος, και στη συνέχεια τον συνέλαβαν. Η σύλληψη έγινε χθες, Τρίτη.

Η έρευνα, όμως, των αστυνομικών φαίνεται να έχει καταλήξει ότι πίσω από τον 50χρονο δεν αποκλείεται να βρίσκονται τουλάχιστον 30 άτομα που αποτελούν την εγκληματική οργάνωση εκβιαστών.

Η οργάνωση είχε βάλει στο στόχαστρό της τουλάχιστον 90 καταστηματάρχες ρούχων στη δυτική Αττική και την Πάτρα.

Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό, ότι ο 50χρονος που συνελήφθη – σύμφωνα με την κατάθεση του θύματος – απαιτούσε χρήματα ακόμη και την περίοδο του κορωνοϊού, ενώ για κάθε μήνα ζητούσε από τα θύματά του χ 250 ευρώ.

Χαρακτηριστικά, το θύμα, είπε στους αστυνομικούς: «Ήρθαν τρεις φορές στο κατάστημά μου, μέλη της συμμορίας, 7-8 άτομα κάθε φορά και μου είπαν ότι πρέπει να δίνω προστασία. Ρώτησα ποιος είναι ο ‘αρχηγός’ και πήγα σε αυτόν. Από το 2019 που άνοιξες άλλο μαγαζί στην Αθήνα, δεν έχεις δώσει προστασία, μου είπε. Για τα δύο μαγαζιά πρέπει να δώσεις 10.000 ευρώ αναδρομικά και 250 ευρώ από τώρα και στο εξής για κάθε μήνα, μου είπε. Συναντήθηκα και πάλι μαζί του και του είπα να κάνει ‘ψαλίδι’ και να πέσει στα 5.000 ευρώ και μετά 250 ευρώ τον μήνα όπως είπαμε. Εγώ είχα δύο καταστήματα και έπρεπε να δίνω 250 ευρώ για το καθένα. Αφού πλήρωσα, κάποια στιγμή ήρθε ο αρχηγός με δύο ακόμη μέλη στην Πάτρα, με πήγαν σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείο όπου με απειλούσαν και με εκβίαζαν γιατί ήμουν αντιδραστικός στις απαιτήσεις τους. Κάποια στιγμή μου λέει ‘για τον κορονωϊό δεν χαρίζω σε κανέναν. Παίρνετε παράταση πληρωμής και από τον Μάιο που θα ανοίξετε, θα τα δώσετε αναδρομικά’. Μαζευτήκαμε περίπου 30 καταστηματάρχες και υπογράψαμε ένα χαρτί ότι δίναμε 250 ευρώ εκβιαστικά στην συγκεκριμένη ομάδα με σκοπό να το δώσουμε στην αστυνομία. Κάποιοι όμως διαφώνησαν και δεν το δώσαμε γιατί φοβόντουσαν. Εγώ ήμουν απελπισμένος, ‘αιμορραγούσα’ οικονομικά και ήρθα να καταθέσω και να καταγγείλω την δράση τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ