Ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας - Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
Με στάση εργασίας και νέα κινητοποίηση σήμερα, Πέμπτη, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες θα συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους ενάντια στο «αντιεκπαιδευτικό» -όπως το χαρακτηρίζουν- νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που ψηφίζεται το μεσημέρι στη Βουλή.
Τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ χαιρέτισαν τις απεργιακές πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις, χθες και σήμερα, με τις οποίες εκφράστηκε η αντίθεση των εκπαιδευτικών στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» και το αίτημά τους να μην ψηφιστεί.
Οι ομοσπονδίες κήρυξαν τρίωρη στάση εργασίας (από 11:00 έως 14:00) και καλούν τους εκπαιδευτικούς σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 12:00 το μεσημέρι στη Βουλή.
Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε και το απόγευμα της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας.
Το ραντεβού των διαδηλωτών είχε δοθεί για τις 19:00 στα Προπύλαια.
Η συμμετοχή στην κινητοποίηση ήταν αρκετά μεγάλη, όπως και στο τελευταίο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών που έλαβε χώρα την Τρίτη και ολοκληρώθηκε με σκηνές μικροέντασης.
Οι διαδηλωτές δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, ακόμη και αν το νομοσχέδιο για την Παιδεία ψηφιστεί.
Ο εκπρόσωπος των καθηγητών στο υπουργείο Παιδείας τόνισε, χαρακτηριστικά: «Είμαστε εδώ μετά το χθεσινό μεγαλειώδες συλλαλητήριο», έκρινε το νομοσχέδιο «αντιεκπαιδευτικό», τονίζοντας, παράλληλα, πως «διαλύει τη δομή του δημόσιου σχολείου».
Παραλίγο να έρθουν στα χέρια οδηγοί ταξί στις απεργιακές κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας
18:02
Η Novibet ανεβάζει ρυθμούς στη Βραζιλία: Νέα γραφεία 2.000 τ.μ. με περισσότερους από 300 εργαζόμενους στο Σάο Πάολο
17:54
ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ 300 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ: Fuel Pass, ακτοπλοϊκά και αγρότες - Ποιοι είναι οι κερδισμένοι από τα μέτρα
17:46
Instant Win από την Allwyn: Κέρδη μέχρι και 500 ευρώ στη στιγμή σε χιλιάδες τυχερούς με δωρεάν συμμετοχή στα καταστήματα Allwyn
17:41