ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Νέο βίντεο - ντοκουμέντο με την 35χρονη χωρίς μεταμφίεση

Επίθεση με βιτριόλι: Νέο βίντεο - ντοκουμέντο με την 35χρονη χωρίς μεταμφίεση
ΙΝΤΙΜΕ/FACEBOOK

Νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας για την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα.

Το πρωί της ερχόμενης Τρίτης 16 Ιουνίου, θα απολογηθεί η 35χρονη που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, στις 20 Μαΐου.

Οι Αρχές προχώρησαν σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, με αποτέλεσμα να έχουν στην κατοχή τους, τις κλήσεις της κατηγορούμενης για την αποτρόπαια πράξη σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας.

Ωστόσο, με εντολή του ανακριτή, θα συνεχιστεί η διερεύνηση του κινητού της.

Πλέον, στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. θα προσπαθήσουν να ξεκλειδώσουν τη συσκευή, αναζητώντας φωτογραφίες, βίντεο ή μηνύματα που μπορεί να σχετίζονται με την επίθεση.

Κάμερα «έπιασε» την 35χρονη χωρίς μεταμφίεση

Νέο βίντεο - ντοκουμέντο ήρθε στο «φως», όπου η 35χρονη που κατηγορείται για την επίθεση, φαίνεται χωρίς μεταμφίεση.

Στο βίντεο που δημοσίευσε το Star, η γυναίκα εμφανίζεται στη λεωφόρο Συγγρού στις 9:08 και φεύγει από το σημείο στις 9:18.

Η 35χρονη εκείνη την ημέρα εμφανίζεται σχεδόν με τα ίδια ρούχα που φορούσε την ημέρα της επίθεσης, αλλά χωρίς την περούκα. Στις 19 Μαϊου και ώρα 9:00 το πρωί στη λεωφόρο Συγγρού η γυναίκα «συλλαμβάνεται» από κάμερα ασφαλείας ξενοδοχείου.



Στην αρχή κινείται στον δρόμο, στη συνέχεια, όμως, αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν κάμερες, ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο και κοιτά χαμηλά. Προχωρά με γρήγορο βηματισμό και παράλληλα προσπαθεί να δείχνει ήρεμη. Κατευθύνεται στον τηλεφωνικό θάλαμο που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο κάτω και από εκεί καλεί το ταξί και δίνει ραντεβού στη Θησέως που βρίσκεται ο στόχος της.

Το ηχητικό ντοκουμέντο με την εταιρεία ταξί

Το τηλεφώνημα στο οποίο έχει καταγραφεί η φωνή της βασικής ύποπτης ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Η γυναίκα που μετέβη δύο φορές στην Καλλιθέα, καλώντας τα γραφεία της εταιρείας ραδιοταξί, ακούγεται να ζητά να κλείσει ραντεβού για ταξί, το οποίο η ίδια χρειαζόταν να την περιμένει στη λεωφόρο Θησέως, στις 09:30 της επόμενης μέρας (από τη μέρα της κλήσης). Μάλιστα, όταν από την εταιρεία ταξί της ζήτησαν αριθμό επικοινωνίας, εκείνη απάντησε πως έχει βλάβη και πως θα μπορούσε να προπληρώσει τη διαδρομή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα καλούσε από απόρρητο αριθμό κι έτσι χρειάστηκε να επικοινωνήσει μαζί της ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ταξί, προκειμένου να πάει το ταξί στο ραντεβού.

Η δράστις παρακολουθούσε συστηματικά το θύμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δράστις παρακολουθούσε συστηματικά το θύμα τόσο στην εργασία της όσο και στην προσωπική της ζωή, αναφέρουν μαρτυρίες.

Πρόκειται όπως όλα δείχνουν για μία ερασιτεχνική προετοιμασία, καθώς η ίδια είχε κάνει μία ακόμη απόπειρα την προηγούμενη της επίθεσης.

Η κατάθεση του συντρόφου της 35χρονης

Ο 40χρονος άνδρας, ο οποίος φέρεται ότι διατηρούσε σχέση με την κατηγορούμενη, με την κατάθεσή του ανατρέπει τα δεδομένα.

«Πριν περίπου δύο χρόνια σε ένα καφενείο στην περιοχή του Ζωγράφου, γνώρισα μία γυναίκα σε κοινή παρέα... Συνεχίσαμε να επικοινωνούμε φιλικά, μέσω Messenger, όπου και αναπτύξαμε μία ελεύθερη ερωτική σχέση, την οποία διατηρούμε μέχρι και σήμερα. Η σχέση μας δεν έχει ούτε εντάσεις ούτε πιέσεις και έχουμε βρεθεί κάποιες φορές, καθώς μένουμε και οι δύο στην περιοχή του Ζωγράφου», ανέφερε ο 40χρονος.

Και πρόσθεσε: «Με την εν λόγω γυναίκα δεν έχουμε σταθερή σχέση και γνωρίζω ελάχιστα για την προσωπική της ζωή. Λόγω των κοινών γνωστών που είχαμε μου βγήκε σαν προτεινόμενη διαδικτυακή φίλη, η Ιωάννα στην οποία και έκανα αίτημα φιλίας. Με την εν λόγω γυναίκα ανταλλάξαμε 5-10 τυπικά μηνύματα, πλην όμως δεν βρεθήκαμε ποτέ από κοντά και δεν υπήρξε εδώ και έναν χρόνο περαιτέρω επαφή μαζί της».

Η κατάθεση της Ιωάννας για τη στιγμή της επίθεσης

Συγκλονιστικά είναι όσα αναφέρει στη κατάθεσή της στις αστυνομικές Αρχές η Ιωάννα.

Η κοπέλα είπε στους αστυνομικούς πως αρχικά νόμιζε ότι της είχαν ρίξει καυτό καφέ.

«Είδα ξαφνικά μπροστά μου μια γυναικεία φιγούρα η οποία φορούσε μαύρη προστατευτική μάσκα και ήρθε κοντά μου με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό. Αυτή μετά έφυγε τρέχοντας από τη γυάλινη πόρτα εξόδου προς άγνωστη κατεύθυνση» αναφέρει η Ιωάννα στη προανακριτική της απολογία και συνεχίζει: «Εγώ αρχικά κοίταξα την μπλούζα μου γιατί νόμιζα ότι μου έριξε καυτό καφέ αλλά αυτό άρχισε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό γιατί κατάλαβα ότι ήταν παχύρευστο. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να τρέξω αμέσως στο απέναντι φαρμακείο ενώ παράλληλα ούρλιαζα από τους πόνους για βοήθεια. Αισθανόμουν εκείνη την στιγμή να πρήζεται το πρόσωπο μου και τα χέρια μου να καίνε. Όταν έφτασα στο φαρμακείο άρχισα να φωνάζω για βοήθεια και να λέω στην φαρμακοποιό ότι κάποιος μου πέταξε κάτι καυστικό στο πρόσωπο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ