ΕΛΛΑΔΑ

Άρση μέτρων - Κρήτη: Κλειστό παραμένει το Φαράγγι της Σαμαριάς

Άρση μέτρων - Κρήτη: Κλειστό παραμένει το Φαράγγι της Σαμαριάς
PIXABAY

Σάλο προκαλεί στην Κρήτη η είδηση ότι το Φαράγγι της Σαμαριάς δεν μπορεί να δεχθεί επισκέπτες το φετινό καλοκαίρι, καθώς δεν έχουν καθοριστεί, μέχρι στιγμής, οι υγειονομικοί όροι διαχείρισής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Flashnews.gr, οι Αρχές φαίνεται πως μάλλον ξέχασαν να συμπεριλάβουν στον προγραμματισμό τους το συγκεκριμένο εθνικό δρυμό, ο οποίος κάθε χρόνο υποδέχεται χιλιάδες τουρίστες, αποδίδοντας σημαντικά έσοδα στην τοπική οικονομία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, μέχρι στιγμής δεν έχουν οριστεί πόσα άτομα θα μπορούν να εισέρχονται ταυτόχρονα το Φαράγγι της Σαμαριάς, οι αποστάσεις που θα πρέπει να κρατούν, οι χώροι που θα πρέπει να απολυμαίνονται στα σημεία ανάπαυσης, οι τουαλέτες, ακόμη και το πώς θα αναχωρούν με το πλοίο από την Αγία Ρουμέλη.

Σημειώνεται πως στις 11 Ιουνίου δημοσιεύθηκε προκήρυξη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης για «τη διενέργεια συνοπτικού μειοδοτικού διαγωνισμού με θέμα: ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ - ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΣΑΜΑΡΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2020, με έγγραφες σφραγισμένες προσφορές σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές - όρους, όπως περιγράφονται στα Παραρτήματα, για το χρονικό διάστημα από την υπογραφή και ανάρτηση της σύμβασης μέχρι 31/10/2020».

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Δ/νσης Οικονομικού, Ικάρου και Σπανάκη Ηράκλειο στις 23/06/2020 ημέρα Τρίτη και ώρα 11.00 π.μ. παρουσία της αρμόδιας επιτροπής αξιολόγησης των αποτελεσμάτων του εν λόγω διαγωνισμού.

Οι προσφορές θα κατατίθενται στη Δ/νση Οικονομικού Λεωφ. Ικάρου και Στεργίου Σπανάκη 2Α Τ.Κ.71307 Ηράκλειο-Κρήτης μέχρι και την ημέρα διενέργειας του διαγωνισμού και ώρα 10.00 π.μ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ