ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2020 - Κρήτη: Πυροβολισμοί σε εξεταστικό κέντρο του Ρεθύμνου

Πανελλήνιες 2020 - Κρήτη: Πυροβολισμοί σε εξεταστικό κέντρο του Ρεθύμνου
Image Photo Services / ΙΝΤΙΜΕ

Αναστάτωση επικράτησε το πρωί, πρώτη ημέρα Πανελληνίων εξετάσεων, στο εξεταστικό κέντρο – Λύκειο Επισκοπής στην Κρήτη όταν οι καθηγητές και μαθητές βρήκαν σπασμένα τα τζάμια του σχολείου.

Διαγωνιζόμενοι των πανελληνίων εξετάσεων και επιτηρητές αντίκρισαν τζάμια ωστόσο δεν επηρεάστηκαν οι εξετάσεις οι οποίες διεξήχθησαν κανονικά.

Οι δράστες όπως όλα δείχνουν κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου έβαλαν σημάδι τα παράθυρα του σχολείου ενώ ο Διευθυντής ενημέρωσε την αστυνομία και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου προκειμένου να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες,δεν ειναι η πρώτη φορά που σημειώνονται τέτοια περιστατικά, κάτι που είναι εμφανές και απο το κόστος των επισκευών που δαπανώνται για το Λύκειο της Επισκοπής.

Σύμφωνα και με τον Γιάννη Μαρκαντέ, προϊστάμενο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου: «Με δεδομένο ότι σήμερα ξεκίνησαν οι πανελλήνιες εξετάσεις και το σχολείο αποτελεί εξεταστικό κέντρο, δεν επηρεάστηκε η διαδικασία διεξαγωγής των εξετάσεων και οι μαθητές προσήλθαν κανονικά στις αίθουσες για να διαγωνιστούν».

Μάσκες και αντισηπτικά

Σε ένα διαφορετικό σκηνικό ξεκίνησαν σήμερα οι πανελλήνιες εξετάσεις, με τους καθηγητές να φοράνε μάσκες και τα αντισηπτικά να πρωταγωνιστούν στις σχολικές αίθουσες.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων η χρήση μάσκας από τους υποψήφιους είναι προαιρετική, ωστόσο, είναι υποχρεωτική για τους επιτηρητές εκπαιδευτικούς στις αίθουσες.

Σε κάθε αίθουσα εξέτασης τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων. Το ίδιο θα ισχύει και στους χώρους προετοιμασίας και στους χώρους εξέτασης των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Οι αίθουσες αερίζονται με φυσικό τρόπο και η χρήση ανεμιστήρων απαγορεύεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ