ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: 13 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα - 184 οι θάνατοι

Κορωνοϊός: 13 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα - 184 οι θάνατοι
INTIME

Δεκατρία είναι τα νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.134, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες αφορά άνδρες.

Συνολικά 697 (22.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1781 (56.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 13 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα. Η διάμεση ηλικία τους είναι 74 ετών. 4 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 184 θανάτους συνολικά στη χώρα. 56 (30.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έφτασαν οι πρώτοι ταξιδιώτες στην Αθήνα

Από σήμερα το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης ανοίγουν για διεθνείς πτήσεις και μπορούν να υποδέχονται τουρίστες, έχοντας καταστρώσει σχέδιο για την ασφάλεια των ταξιδιωτών.

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά τη διάρκεια της καραντίνας δεν σταμάτησε να δέχεται πτήσεις από το εξωτερικό. Ωστόσο, ήταν ελάχιστες και τηρείτο ένα αυστηρό πρωτόκολλο ασφαλείας για όσους έμπαιναν στη χώρα, με τεστ και καραντίνα ανάλογα με το αποτέλεσμά του.

Από σήμερα αυξάνονται σταδιακά οι πτήσεις από το εξωτερικό και έως τις 30 Ιουνίου αίρονται οι περιορισμοί σε ό,τι αφορά τις αφίξεις από Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία αλλά με ελέγχους. Για την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία θα επιτρέπονται πτήσεις μόνο για ταξίδια που δεν αφορούν τουριστικούς σκοπούς), ενώ διατηρείται η απαγόρευση για τη Μεγάλη Βρετανία και την Τουρκία, ανεξαρτήτως της λίστας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας.

Το CNN Greece βρέθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, όπου η πρώτη εικόνα από τις αφίξεις των ταξιδιωτών είναι ελεγχόμενη.

Έλληνας ταξιδιώτης που επέστρεψε από τη Γαλλία περιγράφοντας τη διαδικασία που υποβλήθηκε δήλωσε στις κάμερες πως επειδή έκανε τεστ για κορωνοϊό εκεί, τώρα που επέστρεψε στην Ελλάδα δεν τον υπέβαλαν σε δεύτερο.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε εάν συμπλήρωσε κάποιο έντυπο με τα στοιχεία του ανέφερε πως το έκανε εδώ στην Ελλάδα, ενώ όσον αφορά για το εάν θα μείνει σε υποχρεωτική καραντίνα είπε: «είμαι ελεύθερος γιατί είμαι αρνητικός».

Το αεροδρόμιο «Μακεδονία», υποδέχεται και πάλι απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό. Έτσι, από σήμερα έως και τις 30 Ιουνίου επιτρέπονται όλες οι διεθνείς πτήσεις με εξαίρεση αυτές από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Μ. Βρετανία, Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

Σε όλα τα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας, οι διεθνείς αφίξεις θα ξεκινήσουν από την 1η Ιουλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ