ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Η «εμμονική» 35χρονη, η σιωπή της στον ανακριτή και η αντίδραση της Ιωάννας

Επίθεση με βιτριόλι: Η «εμμονική» 35χρονη, η σιωπή της στον ανακριτή και η αντίδραση της Ιωάννας

Γυναίκα που είναι «ιδιαίτερα εμμονική» χαρακτηρίζεται η 35χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της 34χρονης Ιωάννας.

«Η προετοιμασία της επίθεσης με βιτριόλι στην 34χρονη, για περίπου ένα χρόνο, αγγίζει τα όρια του επαγγελματία. Πιστεύουμε, ότι η δράστιδα σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα προετοίμαζε την επίθεση σε βάρος της νεαρής γυναίκας με μεθοδικότητα και ηρεμία, ενώ είχε εμμονή μαζί της, όπως φαίνεται από όλα τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας», τονίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αστυνομικές πηγές.

«Ιδιαίτερα εμμονική»

Τη ζήλια και τις «εμμονές» της για την Ιωάννα φέρεται να αποτύπωνε σε σημειώματα η 35χρονη κατηγορούμενη. Όπως αποκαλύπτουν χειρόγραφα, τα οποία εντοπίστηκαν στο σπίτι της, από τις Αρχές, «πηγή» του κακού ήταν το πάθος της για έναν άνδρα.

Στις προχειρογραμμένες σημειώσεις της η 35χρονη κατηγορούμενη, κρατούσε κάποιες σκόρπιες σκέψεις για εκείνον. Γύρω του περιστρέφονταν και οι γυναίκες, οι οποίες αποτελούσαν ενδεχόμενη απειλή.

«Από το γραπτό αυτό βλέπω μια ανάγκη να τραβάει γραμμές και να οριοθετεί τις παραγράφους, σε συνδυασμό με μουτζούρες που μου λέει ένα διάχυτο άγχος ενός πολύ δυνατού ανθρώπου που προσπαθεί με κάποιο τρόπο να οριοθετήσει την ενέργειά του, τη δύναμή του» δήλωσε η δικαστική γραφολόγος, Αλίκη Αραπαντώνη που μίλησε στο STAR.

«Μελαχρινή από δουλειά να προσέξω... Θα επικοινωνήσω μαζί του», γράφει η κατηγορούμενη σε μια προσπάθεια να προβλέψει την εξέλιξη της σχέση της με τον άνδρα που την ενδιέφερε.



«Από τη μια μεριά είναι το κεφαλαίο "Μ" που το πρώτο του σημείο είναι πιο ψηλό και τα μικρά "μ" που είναι τόσο πολύ ψηλά, υπερυψωμένα στη γλώσσα της γραφολογίας που σημαίνει ότι είναι ξεχωριστή ότι ξέρει ότι είναι μοναδική και αναντικατάστατη, και από την άλλη μεριά έχουμε μια γραφή, η οποία στη μορφή των γραμμάτων είναι εξαιρετικά ταλαιπωρημένη, πάρα πολύ ανασφαλής, σε συνδυασμό όμως με ένα πολύ δυνατό πάτημα του γραφικού εργαλείου που μας την κάνει σε ό,τι αποφασίσει ή προσκολληθεί, ιδιαίτερα εμμονική» ανέφερε η κ. Αραπαντώνη.

Η αντίδραση της Ιωάννας στην προφυλάκιση

Για πρώτη φορά μετά την επίθεση που δέχθηκε με το βιτριόλι η 34χρονη Ιωάννα «έσπασε» την σιωπή της και μέσω του δικηγόρου της, ο οποίος μίλησε στον Alpha, ανέφερε πως «περίμενα μία συγγνώμη».

Η 34χρονη ενημερώθηκε ότι η γυναίκα που κατηγορείται για την επίθεση οδηγήθηκε στη φυλακή. Το θύμα της ανατριχιαστικής επίθεσης σχολίασε τη στάση της κατηγορούμενης να επικαλεστεί το δικαίωμα της σιωπής.

«Περίμενα έστω μία συγγνώμη. Άλλη μία μικρή δικαίωση μέχρι την τελική. Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη», δήλωσε η Ιωάννα από το Θριάσιο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της άτυχης κοπέλας, μετά την απόφαση για την προφυλάκιση της κατηγορούμενης, υπάρχει μία μικρή ανακούφιση και περιμένει την τελική δικαίωσή της.

Οι ενοχοποιητικές φωτογραφίες

Τις ενοχοποιητικές φωτογραφίες που βρέθηκαν στο κινητό της 35χρονης κατηγορούμενης, έφερε στο «φως» το CNN Greece.

Όπως φαίνεται, η 35χρονη είχε φωτογραφίσει την είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει η 34χρονη Ιωάννα. Μάλιστα, φέρει ημερομηνία από τον Ιούνιο του 2019.

Επίσης, όπως αναφέρουν πληροφορίες, υπάρχει και φωτογραφία από την διαδικτυακή αναζήτηση για κατάστημα στο Περιστέρι που πουλάει περούκες.

Παράλληλα, στο κινητό της 35χρονης είναι εγκατεστημένη εφαρμογή δορυφορικού συστήματος εντοπισμού αυτοκινήτων (GPS).

Τα νέα αυτά στοιχεία επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά τους αστυνομικούς, οι οποίοι μιλούσαν από την αρχή για ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο που φαίνεται ότι είχε αρχίσει να εκκολάπτεται από το 2019.

Το περίεργο ιδιόχειρο σημείωμα της 35χρονης

Οι αστυνομικοί ερευνώντας τα χειρόγραφα της 35χρονης, που βρέθηκαν στο σπίτι της, δίνουν προσοχή στις περιγραφές που κάνει για κάποιες άλλες γυναίκες που όμως μπορεί να μην είναι η 34χρονη Ιωάννα.

simeiomavitrioli copy copy

«Μου έχει καρφωθεί ότι έχει άλλη. Φοβάμαι μια μελαχρινή - καστανή, κάτι έχει κάνει. Θα επιστρέψει μια γυναίκα από το παρελθόν του. Προβληματίζομαι παρά πολύ για το μέλλον...».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ