ΕΛΛΑΔΑ

Στις 13 Ιουλίου ξεκινά η διανομή βιβλίων στα λύκεια για τη νέα σχολική χρονιά

Στις 13 Ιουλίου ξεκινά η διανομή βιβλίων στα λύκεια για τη νέα σχολική χρονιά
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με στόχο να ολοκληρωθεί μέσα στον Αύγουστο, θα αρχίσει από τις 13 Ιουλίου η διανομή διδακτικών βιβλίων Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2020-21 και τα βιβλία θα αφορούν τα μαθήματα Γενικής Παιδείας. Τα παραπάνω αναφέρει σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, η οποία ορίζει και τη διαδικασία, η οποία θα πρέπει να ακολουθηθεί από τους αρμόδιους.

Όπως έχει διαβεβαιώσει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δεν θα γίνει νωρίτερα από την 1η Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας για τη νέα σχολική χρονιά λαμβάνει υπόψιν την εμπειρία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ενώ δρομολογούνται οι διορισμοί εκπαιδευτικών στην Ειδική και τη Γενική Αγωγή.

Σε σημερινές της δηλώσεις η κυρία Κεραμέως ανέφερε ότι από τον Σεπτέμβριο θα λειτουργούν 28 πρότυπα και 34 πειραματικά σχολεία, καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι να επεκταθούν τόσο τα πρότυπα όσο και τα πειραματικά σε όλες τις περιοχές της χώρας και να δοθεί η δυνατότητα σε δημόσια σχολεία να μετατραπούν σε πρότυπα ή πειραματικά.

Η υπουργός Παιδείας σημείωσε, παράλληλα, ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία έναρξης της επόμενης σχολικής χρονιάς επαναλαμβάνοντας ότι θα είναι πιθανότατα πιο νωρίς, όμως όχι πριν την 1η Σεπτεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ