ΕΛΛΑΔΑ

Γιατρός «μαϊμού»: Νέες αποκαλύψεις για την ανεξέλεγκτη δράση του

Γιατρός «μαϊμού»: Νέες αποκαλύψεις για την ανεξέλεγκτη δράση του

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις σχετικά με την ανεξέλεγκτη δράση του 47χρονου γιατρού – «μαϊμού», καθώς όπως καταγγέλλεται, φέρεται να οδήγησε στον θάνατο έναν ακόμα άνθρωπο 67 ετών, «βαφτίζοντας» τον καρκίνο του πνεύμονα σταφυλόκοκκο.

Μιλώντας αποκλειστικά στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο γιος του θύματος, ο ψευτογιατρός συστήθηκε στην οικογένεια ως ο γιατρός του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και διακεκριμένος ογκολόγος ομοιοπαθητικός.

Ο ψευτογιατρός έπεισε τον 67χρονο ασθενή να μην κάνει καθόλου χημειοθεραπείες, υποβάλλοντάς τον σε εξαντλητική δίαιτα.

«Μας πρότεινε μια θεραπεία με αποστάγματα με βότανα που μάζευε από το Άγιο Όρος μάς έλεγε, διατροφή, κάτι τσάγια. Έφερε κάτι σκευάσματα, 7-8 σκευάσματα. Εξήγησε στη μάνα μου πώς θα τα παίρνει ο πατέρας μου. Έφερε κάτι συνταγές για σούπες και χυμούς από καρότα, γενικά χυμούς από βιολογικά προϊόντα. Ο πατέρας μου παραπονιόταν, πείναγε γιατί δεν έτρωγε, η δίαιτα ήταν εξαντλητική», είπε ο γιος του θύματος.

«Στο πρώτο ραντεβού μας είπε το πόσο κοστίζει. Μας είπε ότι μπορεί να χρειαστούμε από μία έως πέντε δόσεις. Στην αρχή μας είχε ζητήσει 11-12 χιλιάρικα. Τα δώσαμε με τη μία. Ο πατέρας μου πέθαινε, δηλαδή δεν είχε επαφή με το περιβάλλον, και αυτός μου ζήταγε λεφτά για να αλλάξουμε την θεραπεία, να πάμε σε ένα πιο δραστικό μέτρο. Η οποία ήταν πιο ακριβή ας πούμε στο τέλος», συνέχισε.

Μία εβδομάδα πριν από τον θάνατο του ανθρώπου ζήτησε από τον γιο του την τελευταία δόση από τα 50.000 ευρώ.

Στον τηλεοπτικό σταθμό Mega μίλησε επίσης φίλος της οικογένειας του 67χρονου θύματος του ψευτογιατρού. «Το 2015 έγινε αυτό. Έδινε 70-30% πιθανότητες υπέρ του ότι θα γίνει καλά. Η οικογένεια τον γνώρισε μέσω ενός κοινού γνωστού που γνωρίζω και εγώ, και του ζήτησα να με πάει και εμένα στον συγκεκριμένο γιατρό και με πήγε σε μια ιδιωτική κλινική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είπα του μεσάζοντα επειδή τον ήξερα να με πάει και εμένα γιατί είχα ένα πρόβλημα που κάνω θεραπεία. Με περίμενε ο μεσάζοντας κάτω από την κλινική να με ανεβάσει αυτός επάνω. Πήγαμε στον τελευταίο όροφο, σε ένα γραφείο. Βγήκε μια μητέρα με ένα παιδάκι σε ένα καροτσάκι, ανάπηρο. Στο γραφείο ήταν μόνο ένα γραφείο και η καρέκλα. Στην κλινική μέσα», συνέχισε την περιγραφή του για την προσωπική του γνωριμία με τον ψευτογιατρό.

«Εκεί που πονηρεύτηκα ήταν ότι είδα το ανάπηρο παιδί και τον άκουσα να λέει ότι θα το κάνει να “πετάει”. Ήξερα ότι αυτός είναι για καρκίνους, μετά βλέπω ανάπηρο, λέω τι είναι αυτός; Μετά έδωσα τις εξετάσεις μου να τις δει, χωρίς να του πω κάτι. Τις κοιτούσε, μου λέει “δεν έχεις τίποτα, μια αφυδάτωση είναι, πίνε νερό και έλα να τα ξαναπούμε”. Είπα το περιστατικό σε μια φίλη μου και έτυχε να γνωρίζει τον διευθυντής της κλινικής. Τον πήραμε τηλέφωνο σε ανοιχτή ακρόαση και όταν τον ρώτησε η φίλη μου αν έχει κάποιο Νίκο Κόντο στην κλινική το πρώτο που απάντησε ο διευθυντής ήταν “Ωχ, τι έκανε πάλι;” Και της είπε “θα στα πω από κοντά”», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, ο 47χρονος γιατρός - «μαϊμού» κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή και κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατά συρροή, απάτη, αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ στη δικογραφία υπάρχουν 45 θύματα-ασθενείς.

Πρόκειται για τον Νικόλαο Κοντοστάθη του Ελευθερίου και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε 8-2-1973 στα Λιόσια Αττικής.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων χρονικής διάρκειας έξι μηνών, έγινε σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη και αποσκοπεί «στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορούμενου, στη διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος και άλλων θυμάτων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε», σύμφωνα με την Αστυνομία.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής στα τηλέφωνα 210-6476183, 210-6476187 και 210-6411111, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ