ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Μυτιλήνη: Τρία ασυμπτωματικά κρούσματα μεταξύ διασωθέντων προσφύγων

Κορωνοϊός - Μυτιλήνη: Τρία ασυμπτωματικά κρούσματα μεταξύ διασωθέντων προσφύγων
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Τρία ασυμπτωματικά άτομα διαγνώστηκαν θετικά στον νέο κορωνοϊό στη Μυτιλήνη, σε προσωρινή δομή προσφύγων και μεταναστών

Οι τρεις ασυμπτωματικοί ασθενείς διασώθηκαν το Σαββάτο 13 Ιουνίου από το Λιμενικό Σώμα, βόρεια των βορειοδυτικών ακτών του νησιού και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Πέτρας.

Κατά τον έλεγχο από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, είχε βρεθεί μεταξύ των 36 συνολικά διασωθέντων ένας θετικός στον ιό, ενώ αρνητικοί ήταν όλοι οι άλλοι.

Αρνητικά ήταν και τα δείγματα από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και όσους άλλους είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους κατά τη διάσωση τους. Οι 36 αιτούντες άσυλο αμέσως μετά τέθηκαν σε καραντίνα στη δομή στα Μεγάλα Θέρμα, στα βόρεια του νησιού, όπου διαμένουν αρχικά οι νεοαφιχθέντες πρόσφυγες και μετανάστες.

Κατά τον επανέλεγχο ο μεν θετικός κατά τον προηγούμενο έλεγχο βρέθηκε αρνητικός, ενώ τρεις αρνητικοί βρέθηκαν τώρα θετικοί, πλην όμως και οι τρεις ασυμπτωματικοί. Στο σύνολο τους, οι 36 τέθηκαν ξανά σε 14ημερη καραντίνα, ενώ οι τρεις ασθενείς μετακινήθηκαν σε ξεχωριστό χώρο.

23 νέα κρούσματα στη χώρα μας - Κανένας θάνατος

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 23 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3366, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες.

Συγκεκριμένα, από τα νέα κρούσματα 2 καταγράφηκαν στην Παραμυθιά, 6 στην Καστοριά, 1 στην Αθήνα, 3 στη Σύρο και 3 στη Μυτιλήνη.

Παράλληλα 8 κρούσματα προέρχονται από πτήσεις του εξωτερικού.

Τα 753 (22.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1873 (55.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ακόμη, 11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 3 (27.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Συνολικά, 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 191 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ