ΕΛΛΑΔΑ

Μαγιορκίνης: Δεν αποκλείεται τοπικό lockdown σε κάποιο νησί

Μαγιορκίνης: Δεν αποκλείεται τοπικό lockdown σε κάποιο νησί
ΙΝΤΙΜΕ

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να επιβληθεί lockdown σε κάποιο νησί, εάν υπάρξει έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ Γκίκα Μαγιορκίνη.

Σύμφωνα με τον καθηγητή το ενδεχόμενο αυτό είναι «σχετικά απίθανο» και θεωρείται ως «έσχατο μέτρο».

Ο κ. Μαγιορκίνησς επισήμανε ότι εάν σε κάποιο νησί υπάρξουν πολλά κρούσματα, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Εχίνου στην Ξάνθη, τότε δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η καραντίνα.

«Θα ξεκινήσουμε με ιχνηλάτηση, απομόνωση, θα γίνουν τεστ πιο εκτεταμένα σε έναν κύκλο ατόμων και εάν δούμε ότι η επιδημία σταματήσει, τότε σταματάμε εκεί πέρα», ανέφερε.

Πρόσθεσε πως εάν ο κόσμος ακολουθήσει και τηρήσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα, «θεωρώ σχετικά απίθανο να φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

Σχετικά με την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, ο καθηγητής ανέφερε πως «βλέπουμε αύξηση των κρουσμάτων, αλλά λιγότερους θανάτους. Αυτό σημαίνει ότι είτε μεταδίδεται μεταξύ των νέων, γιατί δεν προσέχουν πολύ, ή επειδή υπάρχει μεγάλη προστασία στους μεγάλους ανθρώπους».

Τέλος, για το πότε αναμένεται ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού ο Γκίκας Μαγιορκίνης επισήμανε ότι «δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι εάν αυτό συμβεί τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, καθώς κάποιες χώρες βιώνουν ήδη ένα νέο κύμα του ιού», αλλά θα εξαρτηθεί πολύ από τα μέτρα προστασίας που θα έχουν ληφθεί.ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ