ΕΛΛΑΔΑ

Ξέσπασμα της Μάγδας Φύσσα για την αποφυλάκιση του Ρουπακιά

Ξέσπασμα της Μάγδας Φύσσα για την αποφυλάκιση του Ρουπακιά
Ξέσπασμα της Μάγδας Φύσσα για την αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ξεσπά η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονηθέντος Παύλου για την αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά.

"Ξέραμε ότι στους 30 μήνες θα βγει, αυτοί είναι οι νόμοι της χώρας μας, αλλά δεν περιμέναμε με τίποτα ότι θα είχε τόσο πολύ καθυστερήσει το δικαστήριο", δήλωσε η μητέρα του Παύλου Φύσσα, σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

"Μην ακούσουμε ότι ο δολοφόνος έφυγε" δήλώσε και ζήτησε να υπάρχει αυστηρή αστυνομική φύλαξη του Ρουπακιά μετά την αποφυλάκισή του και να βρίσκεται σε κάθε δικάσιμο στο δικαστήριο.

"Μας σκότωσαν αλλά κάθε μέρα μας χώνουν και πιο βαθιά το μαχαίρι", ανέφερε η Μάγδα Φύσσα και κατηγόρησε την πλευρά της Χρυσής Αυγής ότι κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να καθυστερήσει η εκδίκαση της υπόθεσης.

Περιγράφοντας τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η οικογένειά της όλους αυτούς τους μήνες στη δίκη η Μάγδα Φύσσα τόνισε:

"Είμαστε εμείς οι γονείς αλλά ξοπίσω υπάρχει μια ουρά που έρχεται μαζί μας και ταλαιπωρείται και πονάει και υποφέρει και τρώει τις σάρκες της γιατί βλέπουμε όλους εκεί μέσα, βλέπουμε το κτήνος αυτό το οποίο δεν έχει δείξει καμία μετάνοια γι' αυτό που έχει κάνει, αντιθέτως μπαίνει μέσα και καμαρώνει, τους κατηγορούμενους τους περισσότερους να μην εμφανίζονται στο δικαστήριο, τους ίδιους τους δικηγόρους τους να είναι προκλητικοί".

Χθες, πάντως, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στο ίδιο κανάλι σημείωσε ότι οι καθυστερήσεις στις διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Δικαιοσύνης στη χώρα μας:

“Καταρχήν έχουμε ένα γενικό πρόβλημα βραδύτητας της ελληνικής Δικαιοσύνης, ίσως είναι το κυριότερο πρόβλημά της. Έχουν σωρευτεί πολλές υποθέσεις από παλιές καθυστερήσεις με ένα φορτίο σημαντικό και κάποιες από όλες τις υποθέσεις είναι πολύ πιο σημαντικές από τις άλλες λόγω κοινωνικής βαρύτητας, ακόμη και πολιτικής βαρύτητας, όπως είναι η συγκεκριμένη υπόθεση ”, ανέφερε ο υπουργός μιλώντας στο Mega.

“Θα ήμουν σε μια πάρα πολύ δύσκολη θέση και, ότι θα μπορούσα να πω θα ήταν ανθρώπινο και όχι σχετικό με τη δίκη”, απάντησε ο υπουργός στο ερώτημα τι θα έλεγε στη μητέρα του Φύσσα για την αποφυλάκιση Ρουπακιά.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση, ο κ. Παρασκευόπουλος είπε πως υπήρχαν και άλλα προβλήματα που οδηγούν στην αποφυλάκιση Ρουπακιά. “Δεν έχουμε μεγάλες αίθουσες για τη διεξαγωγή δικών με πολλούς κατηγορουμένους, πολλούς μάρτυρες, δικηγόρους κ.λπ. Αυτό μειώνει τη δυνατότητα των μεγάλων υποθέσεων να προχωρούν γρήγορα γιατί κάθε φορά που φτάνουμε στην ημέρα της δίκης και δεν αρκεί βέβαια μια μέρα για να περατωθεί αυτή με τόσους μάρτυρες, η επόμενη δικάσιμος δεν μπορεί να είναι την επόμενη μέρα επειδή οι δίκες εναλλάσσονται στην ίδια αίθουσα καθώς οι αίθουσες δεν επαρκούν”.

Διαβάστε επίσης

Ν. Παρασκευόπουλος: Η αποφυλάκιση Ρουπακιά οφείλεται στη βραδύτητα της δικαιοσύνης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ