Ενδυναμώνεται η συνεργασία της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας με τον ευρωπαϊκό οργανισμό ENISA
Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που είχε υπογραφεί μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Πληροφοριών και Δικτύων (ENISA), πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα 24 Ιουνίου – 1 Ιουλίου ενημερωτικές συνεδρίες για τις τάσεις στην κυβερνοασφάλεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στις συνεδρίες, που πραγματοποιήθηκαν μέσω τηλεδιασκέψεων, στελέχη της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας, ενημερώθηκαν για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων στους εξής τομείς:
- Διαχείριση κρίσεων,
- Computer Security Incident Response Teams
- Διαχείριση ρίσκου,
- Ανάλυση κυβερνοαπειλών
- Πιστοποιήσεις σε θέματα κυβερνοασφάλειας
- Οδηγία NIS
- Ηλεκτρονική ταυτοποίηση (eIDAS) και σχετικό ρυθμιστικό πλαίσιο
Δόθηκε επίσης ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα κυβερνοασφάλειας για τεχνολογίες όπως το cloud computing, η τεχνητή νοημοσύνη, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων και τα δίκτυα κινητών επικοινωνιών 5ης γενιάς.
Το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ENISA περιλαμβάνει επίσης την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης για την Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας και για την οργανωτική δομή και λειτουργία της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας, η οποία τους τελευταίους μήνες ενισχύεται διαρκώς με την προσθήκη έμπειρων στελεχών από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και διαμορφώνει τις κατευθυντήριες οδηγίες για την προστασία κρίσιμης σημασίας ψηφιακών υποδομών.
ΑΣΕΠ 3Κ/2025: Εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα προκήρυξης για 450 θέσεις σε μουσεία
03:00
Τσουχτερά πρόστιμα για όσους δεν έχουν εισιτήριο στα ΜΜΜ - Οι αλλαγές με τον νέο νόμο
02:00
Σε ισχύ το πασχαλινό εορταστικό ωράριο - Πώς θα λειτουργήσουν στα εμπορικά καταστήματα
01:00
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Youth Pass 2026 - Πώς πιστώνονται τα 150 ευρώ
00:30