ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλος Περίπατος: Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές μετά τους βανδαλισμούς στην Πανεπιστημίου

Μεγάλος Περίπατος: Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές μετά τους βανδαλισμούς στην Πανεπιστημίου
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ολοκληρώθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης η αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν την προηγούμενη μέρα άγνωστοι στις ζαρντινιέρες που βρίσκονται εγκατεστημένες στην οδό Πανεπιστημίου στο πλαίσιο του Μεγάλου Περιπάτου.

Σχολιάζοντας τις φθορές, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, έγραψε στο Instagram: «Μετά την βεβήλωση του μνημείου των νεκρών της Μαρφίν, επόμενη «επαναστατική» πράξη ο βανδαλισμός του αστικού εξοπλισμού του Μεγάλου Περιπάτου. Όσοι προσπαθούν να καταστρέψουν και να γκρεμίσουν, ματαιοπονούν. Εμείς θα συνεχίσουμε να χτίζουμε και να ονειρευόμαστε μια καλύτερη Αθήνα. Υ.Γ. Οι ζαρντινιέρες καθάρισαν».

Το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, μελών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, αναρχικών και αντιφασιστικών συλλογικοτήτων κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις.

Οι διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο συγκεντρώθηκαν στην οδό Πανεπιστημίου στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή.

Λόγω της πορείας, το κέντρο της Αθήνας αποκλείστηκε καθώς ίσχυε διακοπή της κυκλοφορίας.

Η πορεία εξελίχθηκε ομαλά χωρίς προβλήματα, ωστόσο ορισμένοι από τους διαδηλωτές βρήκαν ευκαιρία να βανδαλίσουν τις ζαρντινιέρες που έχουν τοποθετηθεί στην Πανεπιστημίου στο πλαίσιο του Μεγάλου Περίπατου της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατέθεσε αλλαγές και βελτιώσεις για το νομοσχέδιο για τις πορείες.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την αρμόδια επιτροπή και την Τετάρτη εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια.

https://www.instagram.com/p/CCWzlwFFcGk

ΔΗΜΟΦΙΛΗ