ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τα εισαγόμενα κρούσματα - Η κατάσταση στη Θάσο

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τα εισαγόμενα κρούσματα - Η κατάσταση στη Θάσο
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την ανησυχία του σχετικά με το τι θα γίνει ως προς τον αριθμό εισαγόμενων κρουσμάτων που θα δούμε τις επόμενες ημέρες εξέφρασε ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής.

Παράλληλα, ο κ. Παρασκευής σχολίασε την αυξητική τάση στα εισαγόμενα κρούσματα που καταγράφεται στη χώρα μας.

Όπως είπε, μιλώντας στο Mega, οι αποφάσεις για το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σύνορα και για άλλες χώρες -όπως έγινε με τους Σέρβους- θα εξαρτηθούν από δύο παράγοντες:

  • από το σύνολο των κρουσμάτων που καταγράφονται σε καθημερινή βάση στις άλλες χώρες και
  • από το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων που θα ανιχνεύονται στην Ελλάδα στους διαγνωστικούς ελέγχους.

Ειδικότερα, τόνισε ότι «καμπανάκι» κινδύνου για τους ταξιδιώτες που έρχονται από κάποια χώρα θα χτυπήσει όταν τα θετικά κρούσματα σε αυτή τη χώρα ξεπεράσουν τα 5 ανά 1.000 άτομα.

Ψύχραιμοι οι κάτοικοι της Θάσου

Για την κατάσταση στη Θάσο, όπου εντοπίστηκαν πέντε Σέρβοι ασυμπτωματικοί φορείς κορωνοϊού, μίλησε ο δήμαρχος του νησιού, Λευτέρης Κυριακίδης.

Όπως είπε ο δήμαρχος στο Mega, ακολουθήθηκαν όλες οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και τα θετικά κρούσματα μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο καραντίνας. Οι τουρίστες είχαν κυκλοφορήσει στο νησί -χωρίς να γνωρίζουν ότι είναι φορείς- για μία ημέρα.

Παντως στο νησί δεν υπάρχει πανικός από πλευράς κατοίκων. Υπάρχει ψυχραιμία και ακολουθούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ