ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο - ντοκουμέντο με τον αστυνομικό που κατηγορείται πως παρεμπόδισε σύλληψη

Βίντεο - ντοκουμέντο με τον αστυνομικό που κατηγορείται πως παρεμπόδισε σύλληψη
ΙΝΤΙΜΕ

Αύριο, Σάββατο αναμένεται να οδηγηθεί στο αυτόφωρο με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του ο αστυνομικός που καταγγέλλεται ότι εμπόδισε συνάδερφό του να προχωρήσει σε σύλληψη. Την ίδια ώρα, έρχεται στο φως της δημοσιότητας ένα βίντεο που δείχνει ένα μέρος της σκηνής και όσων εκτυλίχτηκαν στην οδό Πανεπιστημίου.

Στο βίντεο αυτό, φαίνεται ένας αστυνομικός της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» να προσπαθεί να συλλάβει έναν μαυροντυμένο άνδρα και την ώρα που είναι επάνω στο πεζοδρόμιο, να τον πλησιάζει ένας άνδρας με πολιτικά και συγκεκριμένα με μπεζ μπλουζάκι, για να ακολουθήσουν όσα ο αστυνομικός έχει περιγράψει και στην κατάθεσή του στην μήνυση που υπέβαλε.

Συγκεκριμένα, ο αστυνομικός έχει πει στην κατάθεσή του:

«Πήραμε σήμα από την Άμεση Δράση να πάμε στην οδό Αμερικής καθώς υπήρχε πληροφορία ότι 200 άτομα με κράνη και κοντάρια προκαλούν έκνομες ενέργειες. Βγαίνοντας στην Πανεπιστημίου πέσαμε πάνω σε μια ομάδα 30 ατόμων με λευκές και κόκκινες σημαίες και ξαφνικά ένας άνδρας μου έκοψε την πορεία και δεν με άφηνε να περάσω. Του είπα "κάνε στην άκρη" και μόλις πήγα να περάσω με έριξε κάτω από το μηχανάκι. Κατέβηκα να δω τι έγινε, ποιος είναι και να τον συλλάβω και εκείνη την ώρα εμφανίστηκε ένας άλλος άνδρας με μπεζ μπλούζα και με έσπρωξε με αποτέλεσμα ο άνδρας να φύγει. Πήγα να τον πιάσω και μπήκε και πάλι μπροστά μου και του είπα "μην ανακατεύεσαι, κάνε σε παρακαλώ στην άκρη". Αυτός μου είπε τότε ότι είναι αστυνομικός. Του ζήτησα την υπηρεσιακή του ταυτότητα αλλά δεν μου την έδειχνε και μου έλεγε συνέχεια "άστον να φύγει"».

Ο αστυνομικός κρατείται στην Ασφάλεια καθώς έτσι διέταξε ο εισαγγελέας και αύριο θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο.

Όπως είπε στους αστυνομικούς, βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο καθώς είναι αποσπασμένος στο ΣΥΡΙΖΑ και ήταν στο κέντρο της Αθήνας για να προστατέψει από επιθέσεις αγνώστων συγκεκριμένα άτομα ενώ όπως είπε, δεν είχε σκοπό να παρεμποδίσει την σύλληψη του ατόμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ