ΕΛΛΑΔΑ

Βατόπουλος: Μπορεί να απαγορευτεί η είσοδος τουριστών κι από άλλες χώρες

Βατόπουλος: Μπορεί να απαγορευτεί η είσοδος τουριστών κι από άλλες χώρες
ΙΝΤΙΜΕ/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου στην Ελλάδα τουριστών κι από άλλες χώρες αφήνει ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο που μίλησε στον ΣΚΑΪ, ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα ορφανά κρούσματα που καταγράφονται, καθώς δείχνουν ότι υπάρχει διασπορά που δεν μπορεί να ελεγχθεί.

Σε ό,τι αφορά στα εισαγόμενα κρούσματα, ο καθηγητής επισήμανε ότι «δεν περιμέναμε ότι θα υπάρξει αυτή η κατάσταση στον Βορρά, στα Βαλκάνια» αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου στην Ελλάδα τουριστών κι από άλλες χώρες, αν αυξηθούν τα κρούσματα, όπως συνέβη και με τη Σερβία.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο εντοπισμός των κρουσμάτων από το εξωτερικό δείχνει ότι το σύστημα επιτήρησης που εφαρμόζει η χώρα μας, λειτουργεί.

Την ίδια ώρα, τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η επιστημονική κοινότητα για τα πανηγύρια, τονίζοντας ότι πρέπει να απαγορευθούν.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής μικροβιολογίας, «τα πανηγύρια είναι επικίνδυνα. Οι τοπικοί φορείς πρέπει να συνειδητοποιήσουν την κατάσταση και να μην κάνουν πανηγύρια φέτος».

Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη να τηρούνται τα μέτρα «για να για να απομακρύνουμε το δεύτερο κύμα σημειώνοντας ότι «το πότε θα έρθει το δεύτερο κύμα δεν είναι φυσικό γεγονός, εξαρτάται από τη δική μας συμπεριφορά», ενώ δεν απέκλεισε το γεγονός το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας να έρθει και μέσα στον Αύγουστο και να υπάρξουν τοπικά lockdown.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ