ΕΛΛΑΔΑ

Βασίλης Μάγγος: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Βασίλης Μάγγος: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση
FACEBOOK/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΓΓΟΣ

Σε οξύ πνευμονικό οίδημα οφείλεται ο θάνατος του 26χρονου Βασίλη Μάγγου από το Βόλο, όπως αποκάλυψε η ιατροδικαστική εξέταση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Η νεκροψία – νεκροτομή πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από την ιατροδικαστή Ελένη Καλύβα, παρουσία Εισαγγελέα και τεχνικού συμβούλου της οικογένειας.

Σύμφωνα με το magnisianews.gr, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αναμένονται, ωστόσο τα πρώτα στοιχεία δεν δείχνουν το πνευμονικό οίδημα να συνδέεται με τα τραύματα που είχε δεχτεί ο 26χρονος από αστυνομικούς έξω από τα δικαστήρια στο Βόλο.

Τον Βασίλη Μάγγο είχε βρει νεκρό μέσα στο σπίτι του τη Δευτέρα το πρωί η μητέρα του.

Ο 26χρονος πριν από ένα μήνα είχε καταγγείλει πως είχε δεχτεί αστυνομική βία, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των πολιτών του Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών, όταν έπεσε θύμα ξυλοδαρμού έξω από τα Δικαστήρια και είχε νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο Βόλου για τέσσερις ημέρες φέροντας κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματός του. Μάλιστα ο ξυλοδαρμός του καταγράφηκε σε βίντεο.

Ο θάνατος του ακτιβιστή, προκάλεσε οξεία πολιτική αντιπαράθεση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να χαρακτηρίζει τη σύνδεση του θανάτου με το προ μηνός περιστατικό «αθλιότητα» και «ασύστολο ψέμα» και τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί το υπουργείο για απώλεια ψυχραιμίας.

Πλήρη διαφάνεια ζητά ο Αλέξης Τσίπρας

«Σε ένα ισχυρό, σύγχρονο και σοβαρό δημοκρατικό κράτος, υπάρχουν θεσμοί, διαδικασίες και μια συγκροτημένη λειτουργία για να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου ενός νεαρού παιδιού», τονίζει ο Αλ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «όλοι οφείλουν να τα σέβονται».

«Και ειδικά ο αρμόδιος Υπουργός που έσπευσε χθες να προκαταλάβει το ιατροδικαστικό πόρισμα, χωρίς να βρει δυο λόγια να πει για την πρωτοφανή αστυνομική βία, όπως αποδεικνύεται και από το οπτικοακουστικό υλικό που έχει δημοσιευθεί», συμπληρώνει.

«Η μόνη απάντηση μπορεί να είναι η πλήρης διαφάνεια και η δικαιοσύνη. Αυτά επιβάλλει ο σεβασμός στη μνήμη ενός νέου παιδιού που έφυγε άδικα, αλλά και στην οικογένεια του που θρηνεί. Και σίγουρα, όχι σκιές, αναπάντητα ερωτήματα, ατιμωρησία και ύποπτες ενέργειες στη διερεύνηση των αιτίων του θανάτου του Βασίλη Μάγγου», υπογραμμίζει ο Αλ. Τσίπρας εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους αγαπημένους του ανθρώπους.


Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη, ο θάνατος του 26χρονου Βολιώτη οφείλεται σε οξύ πνευμονικό οίδημα ενώ δεν είναι προς το παρόν σαφές αν συνδέεται με τον προ μηνός βίαιο τραυματισμό του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ