ΕΛΛΑΔΑ

Άνδρος: Βελτιωμένη παρουσιάζεται η εικόνα της πυρκαγιάς στο Κόρθι

Άνδρος: Βελτιωμένη παρουσιάζεται η εικόνα της πυρκαγιάς στο Κόρθι
Φωτογραφία αρχείου ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Καλύτερη είναι, πλέον, η εικόνα της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε χορτολιβαδική περιοχή, στοστο Κόρθι της Άνδρου, καθώς σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, δεν ελλοχεύει κίνδυνος για οικισμούς που βρίσκονται κοντά στα σημεία της φωτιάς

Από νωρίς το βράδυ της Δευτέρας επιχειρούν στην περιοχή 14 πυροσβέστες με έξι οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ μόλις νύχτωσε αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα.

Νωρίτερα το απόγευμα, η Πυροσβεστική προχώρησε στην προληπτική εκκένωση του οικισμού Καλαμάκι.

Εξάλλλου, σε 47 ανήλθαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε όλη την Ελλάδα, από την Κυριακή 19 Ιουλίου στις 19:00 έως την ίδια ώρα το απόγευμα της Δευτέρας.

Συνολικά επιχείρησαν 391 πυροσβέστες, με 154 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, με την συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών, υδροφόρων, καθώς και μηχανημάτων έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Σημειώνεται, επίσης, ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ