ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις αποκαλύψεις για τις φωτιές σε Κύθηρα - Μάνη το 2017

Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις αποκαλύψεις για τις φωτιές σε Κύθηρα - Μάνη το 2017
Εικόνα από την Μάνη (2017) ΙΝΤΙΜΕ

Την παρέμβαση των Εισαγγελιών Πειραιώς και Καλαμάτας προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για τις φωτιές στα Κύθηρα και τη Μάνη, το 2017, του πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής Δημήτρη Λιότσιου.

Οι κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελίες έδωσαν ήδη σχετικές παραγγελίες προκειμένου να επανεξεταστούν οι υποθέσεις και να επανελεγχθούν οι δικογραφίες υπό το φως των πρόσφατων αποκαλύψεων του αξιωματικού της Πυροσβεστικής, ο οποίος διενήργησε την έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, πριν από δύο χρόνια με τους 102 νεκρούς.

Ειδικότερα, στην ηχογραφημένη συνομιλία που κατέθεσε ο κ. Λιότσιος στις εισαγγελικές αρχές ακούγεται ο πρώην αρχηγός του Σώματος Βασίλης Ματθαιόπουλος να μιλά για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μεταξύ αξιωματικών, με μεθοδεύσεις που θέτουν σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες.

Συγκεκριμένα φέρεται να αναφέρει τα εξής:

«Έτσι γίνονται τα παιχνίδια. Έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με τον Καπέλιο (σ.σ. πρώην αρχηγό του Π.Σ.) και τον Βασιλειάδη (σ.σ. πρώην υπαρχηγό Επιχειρήσεων). Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια. Τόσοι είναι οι φάκελοι στους εισαγγελείς του Γυθείου και του Πειραιά… Έτσι παίζεται το παιχνίδι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ