ΕΛΛΑΔΑ

Αποστολή CNN Greece: Ηρεμία στο Καστελόριζο παρά την ένταση στα ελληνοτουρκικά

Αποστολή CNN Greece: Ηρεμία στο Καστελόριζο παρά την ένταση στα ελληνοτουρκικά
CNN Greece

Στο Καστελόριζο βρίσκεται το CNN Greece, το οποίο τις τελευταίες ημέρες είναι στην «καρδιά» της επικαιρότητας λόγω των τουρκικών προκλήσεων νότια του νησιού.

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία εξέδωσε Navtex για έρευνες σε περιοχή που είναι και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας αλλά και νέα Navtex για τις 18 Αυγούστου για ασκήσεις με πραγματικά πυρά σε περιοχή πάλι νότια του νησιού.

Στο Καστελόριζο σήμερα, επικρατεί ηρεμία. Στην πρώτη επαφή με τους κατοίκους αυτό που μας είπαν είναι πως είναι συνηθισμένοι να ζουν με την προκλητική τουρκική συμπεριφορά, μόνο που το επεισόδιο της περασμένης Τρίτης είχε σαν αποτέλεσμα να τρομάξει τους λιγοστούς τουρίστες που ήταν στο νησί, με αποτέλεσμα να φύγουν, κάτι που προκάλεσε την απογοήτευση των ανθρώπων που ζουν με τον τουρισμό, καθώς οι κρατήσεις είναι ήταν λιγότερες σε σχέση με πέρυσι.

Εκτός του Καστελόριζου, το επεισόδιο της περασμένης Τρίτης είχε επιπτώσεις και στη Ρόδο.

Επιχειρηματίες της Ρόδου είπαν στο CNN Greece ότι το απόγευμα και το βράδυ της Τρίτης η κίνηση στα καταστήματα ήταν αδικαιολόγητα για την εποχή πεσμένη, ενώ από το μεσημέρι της Τρίτης περιορίστηκαν και οι αφίξεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο Διαγόρας.

Από σήμερα πάντως φαίνεται ότι έχουμε νέες αφίξεις τουριστών, καθώς με το πρώτο πλοίο της ημέρας που έφτασε εδώ πριν από 2 ώρες περίπου και με το οποία φτάσαμε και εμείς αποβιβάστηκαν τουλάχιστον 80 άτομα κάτι που δείχνει ότι ο κόσμος επανέρχεται στο νησί το οποίο έχει φανατικούς φίλους.

Αναφορικά με την ετοιμότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από το ρεπορτάζ των συναδέλφων που καλύπτουν τα θέματα Άμυνας, υπάρχει ισχυρή παρουσία, το διαπιστώσαμε και εμείς ερχόμενοι προς το Καστελόριζο, καθώς τα τουρκικά πολεμικά και το Oruc Reis παραμένουν στο λιμάνι της Αττάλειας.

To CNN Greece για τις επόμενες μέρες θα παραμείνει στο Καστελόριζο μεταφέροντας σας ό,τι πληροφορίες έχουμε από την περιοχή αλλά και τη φωνή των κατοίκων του, που καλό είναι για όλους μας να τους θυμόμαστε όχι μόνο όταν υπάρχει κάποια ένταση στα ελληνοτουρκικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ