ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: «Ο κίνδυνος είναι ακόμα εδώ» - Νέο σποτ και το μήνυμα Μητσοτάκη

Κορωνοϊός: «Ο κίνδυνος είναι ακόμα εδώ» - Νέο σποτ και το μήνυμα Μητσοτάκη
Video Screen-Grab

«Αποτρέπουμε τη διασπορά του κορωνοϊού – Προστατεύουμε την κοινωνία – Μένουμε Ασφαλείς» είναι η κεντρική ιδέα του νέου σποτ της καμπάνιας ευαισθητοποίησης «Μένουμε Ασφαλείς», για την ανάγκη τήρησης των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης, υγιεινής και χρήσης μάσκας, στο πλαίσιο ανάσχεσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα.

Στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπενθυμίζει ότι ο κίνδυνος είναι ακόμα εδώ και κανείς δεν πρέπει να ξεχαστεί ούτε το καλοκαίρι. Όπως αναφέρει, ειδικά τώρα που η Ελλάδα ανοίγει σταδιακά σε επισκέπτες, πρέπει να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας.

«Όλοι μαζί αντιμετωπίσαμε με επιτυχία το πρώτο κύμα του Covid-19, αλλά ο κίνδυνος δεν έφυγε και δεν πρέπει να ξεχαστούμε τώρα που είναι καλοκαίρι» αναφέρει ο πρωθυπουργός σε μήνυμα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον κορωνοϊό.

«Όπως ακούσαμε τους ειδικούς όλο αυτό το διάστημα, τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας και τώρα που ανοίγουμε σταδιακά την Ελλάδα σε επισκέπτες» αναφέρει επίσης ο πρωθυπουργός ο οποίος συνοδεύει την ανάρτησή του με ένα νέο βίντεο.

35 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 35 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4227, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

1184 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2118 (50.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

9 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 202 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αναλυτικότερα τα κρούσματα κατανέομνται γεωγραφικά ως εξής:

- τέσσερα (4) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

- πέντε (5) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

- δεκαεπτά (17) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

- δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

- δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,

- δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαϊας,

- ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας,

- ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής,

- ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ