ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησαν οι συλλήψεις για τα πριβέ «πάρτι - κορωνοϊού» στη Μύκονο

Ξεκίνησαν οι συλλήψεις για τα πριβέ «πάρτι - κορωνοϊού» στη Μύκονο
Associated Press

Σε μια σύλληψη προχώρησε η αστυνομία μετά τον σάλο που ξέσπασε από τα πριβέ πάρτι που διοργανώνονταν στη Μύκονο με δεκάδες καλεσμένους εν μέσω πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές συνέλαβαν τον διαχειριστή βίλας που διοργάνωσε ένα τέτοιο πάρτι και στο οποίο επικράτησε συνωστισμός.

Πριν την σύλληψη μάλιστα είχε προηγηθεί επώνυμη καταγγελία από άτομο που ενημέρωσε την αστυνομία για ύπαρξη συνωστισμού στη συγκεκριμένη βίλα.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφτηκε στο «νησί των ανέμων» και διαμήνυσε ότι θα διενεργούνται συστηματικοί έλεγχοι της Αστυνομίας σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους διασκέδασης και συναθροίσεων.

«Θα γίνει ό,τι χρειάζεται ώστε να διατηρηθεί η Μύκονος σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες. Παράλληλα, οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτύξει σχέδιο για την πάταξη της εγκληματικότητας και της ανομίας στο νησί» τόνισε ο υπουργός.

Ο υπουργός, ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς και εκπρόσωποι κρατικών, οικονομικών και κοινωνικών φορέων συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη για ζητήματα δημόσιας ασφάλειας, αλλά και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι εκπρόσωποι των συλλογικών φορέων αφού ευχαρίστησαν τον υπουργό για το ότι ανταποκρίθηκε στο διαχρονικό αίτημα των Μυκονιατών για αυξημένη παρουσία της αστυνομίας επεσήμαναν συγκεκριμένα ζητήματα παραβατικών συμπεριφορών που χρήζουν μεγαλύτερης προσοχής.

Η ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού αποτελεί προτεραιότητα το τελευταίο διάστημα τόσο μέσα από τις συντονισμένες ενέργειες του δημάρχου αλλά και την πολιτική βούληση από πλευράς υπουργείου να διαφυλάξουν σαν κόρη οφθαλμού τη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού.

Ο υπουργός Προστασίας επεσήμανε την απόφαση για τη δημιουργία Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης, όπου θα υπηρετούν περίπου 120 αστυνομικοί και τόνισε ότι στόχος είναι η νομιμότητα, η καταπολέμηση της εγκληματικότητας, η κοινωνική ειρήνη, η ανάπτυξη και η ευημερία του νησιού. Επίσης, αναφέρθηκε στον σχεδιασμό δημιουργίας ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση των κλοπών, των ναρκωτικών και την τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας, ενώ, τέλος, δεσμεύτηκε να εξετάσει το ενδεχόμενο ενίσχυσης της τουριστικής αστυνομίας.

Επιπλέον, τόνισε ότι η Μύκονος αυτή τη στιγμή είναι ασφαλής από πλευράς Covid, ωστόσο οι κίνδυνοι ελλοχεύουν και επεσήμανε ότι η Πολιτεία θα κρατήσει το νησί ασφαλές για κάθε κάτοικο, αλλά και κάθε επισκέπτη, με κάθε νόμιμο μέσο. Τόνισε ότι είναι προσωπική ευθύνη του καθενός, να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ότι μόνο έτσι και πάντα σε συνδυασμό με τους αυστηρούς ελέγχους από τις Αρχές, θα θωρακιστεί η δημόσια υγεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ