ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: «Σαφάρι» ελέγχων σε ΜΜΜ και καταστήματα για μάσκες και συνωστισμό

Κορωνοϊός: «Σαφάρι» ελέγχων σε ΜΜΜ και καταστήματα για μάσκες και συνωστισμό
INTIME NEWS / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ

Στο «κυνήγι» όσων δεν συμμορφώνονται με τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και ειδικότερα η Πολιτική Προστασία, με σκοπό την περαιτέρω αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα, έχουν ξεκινήσει οι Αρχές.

Επί ποδός έχουν τεθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι απαιτείται συμμόρφωση στις αποφάσεις των επιδημιολόγων, καθώς ήδη παρατηρείται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων του Covid 19 στη χώρα μας.

Ήδη από το πρωί του Σαββάτου, αστυνομικοί της Τροχαίας ελέγχουν εξονυχιστικά κεντρικούς σταθμούς μετεπιβίβασης στο Μετρό, τον ΗΣΑΠ, τις στάσεις των αστικών λεωφορείων ακόμη και στους τερματικούς σταθμούς των ΚΤΕΛ.

Ειδικότερα, σε σύνολο 655 ελέγχων έχουν βεβαιωθεί 11 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας σε αστικά λεωφορεία.

Παράλληλα, αστυνομικοί της Τροχαίας εντόπισαν έξι λεωφορεία των ΚΤΕΛ στα διόδια των Αφιδνών και της Ελευσίνας, στα οποία επέβαιναν υπεράριθμοι επιβάτες. Οι τελευταίοι αποβιβάστηκαν στα διόδια. Εκεί οι Αρχές τους κράτησαν σε εσωτερικό χώρο, έως ότου τους παρέλαβαν άλλα λεωφορεία των ΚΤΕΛ.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς και κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, το οποίο θεωρείται κρίσιμο, εξαιτίας της μεγάλης μετακίνησης των αδειούχων του καλοκαιριού.

Έλεγχοι και από το Λιμενικό Σώμα

Παράλληλα, πρόσθετους ελέγχους στην ακτοπλοΐα ξεκίνησε από το Σάββατο και το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, τόσο κατά την επιβίβαση και αποβίβαση, όσο και πάνω στα πλοία.

Σε περίπτωση που διαπιστώνονται παραβάσεις των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό, θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα.

Ήδη από από το πρωί του Σαββάτου έχουν διαπιστωθεί και έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε δεκάδες παραβάσεις.

«Λουκέτα» στη Χαλκιδική και συλλήψεις στην Καβάλα λόγω συνωστισμού

Την ίδια στιγμή, οι Αρχές προχώρησαν στη σφράγιση δύο καταστημάτων για 15 ημέρες στην περιοχή της Χαλκιδικής, επειδή είχαν μεγαλύτερη πληρότητα πελατών από την επιτρεπόμενη που προβλέπεται λόγω των μέτρων έναντι του κορωνοϊού.

Εξάλλου, στην Καβάλα, όπου εντοπίστηκαν τα 24 κρούσματα σε εργοστάσιο , οι Αρχές συνέλαβαν τον υπεύθυνο της συναυλίας του γνωστού τραγουδιστή, Σωκράτη Μάλαμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το proininews.gr, η συναυλία έγινε στο θέατρο Ακόντισμα της Νέας Καρβάλης, αλλά στον έλεγχο της Αστυνομίας διαπιστώθηκε συνωστισμός και μη τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού που προβλέπονται για τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε πως το θέατρο είχε πληρότητα 90% αντί για 70%, όπως προβλέπεται, με αποτέλεσμα να μην τηρούνται οι αποστάσεις.

Η Αστυνομική διεύθυνση Καβάλας προειδοποιεί για την τήρηση των μέτρων οποιουδήποτε διοργανώνει μουσικά γεγονότα αυτή την περίοδο στο Νομό Καβάλας.

24 νέα κρούσματα σε εργοστάσιο της Καβάλας

Νωρίτερα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) επιβεβαίωσε 24 κρούσματα του νέου κορωνοϊού, τα οποία προέκυψαν μετά από στοχευμένους ελέγχους που πραγματοποίησε κλιμάκιο του Οργανισμού στην ευρύτερη περιοχή Καβάλας-Παγγαίου.

Στον ιό βρέθηκαν θετικοί εργαζόμενοι σε βιομηχανία της περιοχής.

Αμέσως κινητοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ. Τα αποτελέσματα των τεστ «έδειξαν» 24 κρούσματα, όλοι σχεδόν ασυμπτωματικοί, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του kavalapost.gr.

Σημειώνεται ότι νέο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται στην περιοχή προκειμένου να ξεκινήσει την ιχνηλάτηση των 24 θετικών.

Η έκκληση του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας

Η συνεχιζόμενη αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας έχει σημάνει συναγερμό στις εμπλεκόμενες υγειονομικές και διοικητικές αρχές της περιοχής, θέτοντας ακόμα πιο επιτακτικά την αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και την εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας προκειμένου να αποφευχθεί ένα τοπικό lockdown.

Μπροστά σε αυτό τον κίνδυνο το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας (ΙΣΚ) συνεδρίασε εκτάκτως και με ανακοίνωση του συστήνει προς όλους τους πολίτες της περιοχής να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να ακολουθήσουν τα μέτρα που προτείνει ο ΕΟΔΥ για τη μη μετάδοση του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΙΣΚ ζητάει από τον ΕΟΔΥ, το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διεξαγωγή μαζικών διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό μέσω των κινητών μονάδων, αλλά και την λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την αναχαίτισή του.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Αναστασία Αντωνίου - Πούγγουρα μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ τόνισε ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την πορεία της εξέλιξης του κορωνοϊού στην περιοχή της Καβάλας και πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Από τη δική μας μεριά», σημειώνει η πρόεδρος του ΙΣΚ, «θα συστήναμε επιπλέον προς όλους τους διοργανωτές διαφόρων πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, που αυτές τις ημέρες γίνονται στην Καβάλα, είτε πρόκειται για το δήμο, είτε για ιδιώτες, να σκεφτούν πολύ σοβαρά την αναβολή τους καθώς τέτοιες εκδηλώσεις, κυρίως συναυλίες και λοιπές μουσικές εκδηλώσεις, με αυξημένη συνάθροιση του κόσμου αποτελούν σημαντικές εστίες μετάδοσης του ιού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ