ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός – Επίτροπος Υγείας ΕΕ: Αρχές του 2021 πιθανόν το εμβόλιο κατά του Covid 19

Κορωνοϊός – Επίτροπος Υγείας ΕΕ: Αρχές του 2021 πιθανόν το εμβόλιο κατά του Covid 19
AP Photo / Kirsty Wigglesworth

Την ανάγκη αυξημένης επαγρύπνησης έναντι του κορωνοϊού υπογράμμισε το Σάββατο η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου, η οποία εκτίμησε ότι από τις αρχές του 2021 θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο έναντι του Covid 19.

Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ, η Ελληνοκύπρια Επίτροπος της ΕΕ σημείωσε πως η Κομισιόν, σε συνεργασία με τα κράτη – μέλη, είναι σε διαπραγμάτευση με έναν μεγάλο αριθμό εταιρειών που αναπτύσσουν το εμβόλιο.

«Δεν μπορώ να δώσω λεπτομέρειες, εάν προχωρήσουμε θα είναι ίσως τέλος χρόνου, αρχές του επομένου. Η παραγωγή θα πρέπει να είναι μεγάλη για να μπορέσουμε να καλύψουμε τον πληθυσμό. Μέχρι τότε θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, αυτό είναι τεράστιας σημασίας», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Κυριακίδου.

Η ίδια σημείωσε, παράλληλα ότι «στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες και όλες οι χώρες, ανεξαρτήτως εάν είναι μικρή ή μεγάλη χώρα».

Τέλος, η κυρία Κυριακίδου σημείωσε πως η προσήλωση των κρατών – μελών της ΕΕ θα πρέπει να παραμείνει στην αποτροπή της διασποράς του ιού, καθώς από το ερχόμενο φθινόπωρο, η Ευρώπη των 27 θα βρεθεί αντιμέτωπη, πέραν του Covid 19, και με την εποχική γρίπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ