ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Καβάλα: Τι λέει η εταιρεία με τα 24 κρούσματα στο εργοστάσιό της

Κορωνοϊός - Καβάλα: Τι λέει η εταιρεία με τα 24 κρούσματα στο εργοστάσιό της
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε ανακοίνωση προχώρησε το εργοστάσιο επεξεργασίας κρεάτων στην Καβάλα, στο οποίο εντοπίστηκαν πάνω από 20 κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ των υπαλλήλων του.

Η εταιρεία στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι «ο ιός δεν μεταδίδεται από τα τρόφιμα προς τους καταναλωτές» και παράλληλα, γνωστοποιεί πως «θα επαναλειτουργήσουμε με απόλυτη ασφάλεια μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν», όπως αναφέρεται και στο δημοσίευμα του kavalapost.gr.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Σάββατο, έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκαν συνολικά 24 θετικά κρούσματα σε εργοστάσιο.

Αμέσως κινητοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ και τα αποτελέσματα των τεστ «έδειξαν» 24 κρούσματα, όλοι σχεδόν ασυμπτωματικοί, όπως αναφερόταν στο δημοσίευμα του ίδιου μέσου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

«H βιομηχανική μονάδα της εταιρίας Θεμιστοκλής Χατζηγαβριηλίδης ΑΕ, με 40 χρόνια στον κλάδο της επεξεργασίας κρέατος, έδρα την Καβάλα και 130 άτομα προσωπικό, πιστή στις αρχές της, έναντι των εργαζομένων και των πελατών, λόγω εμφάνισης κρουσμάτων Covid-19 ανέστειλε την λειτουργία της.

Με τη γνωστοποίηση των 2 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων η εταιρία διενήργησε με πρωτοβουλία της, ελέγχους σε όλο το προσωπικό σε ιδιωτικό εργαστήριο. Συμμορφούμενη δε με της οδηγίες της Δ/νης Υγείας Καβάλας, εκτέλεσε απολύμανση όλων των χώρων και τμημάτων των εγκαταστάσεων, τόσο διοικητικών όσο και παραγωγικών καθώς και των μονάδων κλιματισμού στα αντίστοιχα τμήματα.

Μετά την σημερινή ανακοίνωση του συνόλου των αποτελεσμάτων των ελέγχων, η εταιρία προχώρησε σε αναστολή των εργασιών της.

Γνωρίζοντας ότι η αναστολή της λειτουργίας δημιούργησε μεγάλη αναταραχή στην εφοδιαστική αλυσίδα που λόγω των συνθηκών, έχει πληγεί και ο Νομός Καβάλας αλλά η βασική προτεραιότητα παραμένει η υγεία των ανθρώπων της.

Επισημαίνουμε ότι ο ιός SARS-CoV-2 δεν μεταδίδεται από τα τρόφιμα προς τους καταναλωτές. Επίσης ο έλεγχος του προσωπικού συμβάλλει στον περιορισμό της διασποράς του ιού στην κοινότητα.

Η επαναλειτουργία της εταιρίας θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεια μόλις οι συνθήκες το επιστρέψουν.

Ευχή μας είναι σύντομα να βρεθεί το εμβόλιο κατά του ιού και να επανέλθει η ανθρωπότητα σε κανονικούς ρυθμούς».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ